Grad Velika Gorica

Iz medija

Gradonačelnik Ačkar: Želja za 2024. godinu je kontinuitet podrške koji danas imamo

dangradaGradonačelnik Krešimir Ačkar u 2023. godini obilježio je polovicu svoga mandata te je kraj godine prilika da se podvuće crta o prvom dijelu mandata, ali i svemu što nas čeka u godini pred nama. U razgovoru za posljednji broj VGdanas novina u protekloj godini istaknuo je što je obilježilo 2023. godinu, koji projekti su pred nama, a koji zapinju…
» Opširnije

Iz medija

Velika Gorica nas upoznaje s tradicijom i kulturom Turopolja

arheoloska-istrazivanjaVelika Gorica se nalazi u Turopolju, prostire se na površini od 328 km2 i obuhvaća Turopoljsku nizinu, dio Posavine i Vukomeričke gorice. Sa 65 000 stanovnika na području grada i naseljem s više od 30 000 stanovnika, Velika Gorica zauzima šesto mjesto u Republici Hrvatskoj.
» Opširnije

Iz medija

Gradonačelnik Ačkar za Večernji: Vjerujem da će reprezentacija na sljedeće Svjetsko prvenstvo otputovati iz kampa u Velikoj Gorici

ackarU razgovoru za Nedjelju Večernjeg lista gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar govori o dugoočekivanoj gradnji HNS-ova kampa u Velikoj Gorici i što to znači za sam grad na periferiji Zagreba. Dotaknuli smo se i njegova uspona u politici, odnosno HDZ-u, provjerili zašto Veliku Goricu nazivaju gradom presedanom zbog velikih davanja umirovljenicima i socijali te zašto je sam grad postao veliko gradilište stambenih i poslovnih jedinica.
» Opširnije

Iz medija

Na krilima uzleta zrakoplovne industrije izrasli u šesti grad po veličini u Hrvatskoj

zrakoplovUpitate li ponosite Turopoljce po čemu je poseban njihov kraj, zasigurno će vam odgovoriti kako je to bogata povijesna baština, ali se i pohvaliti kako je njihova Velika Gorica zrakoplovno središte Hrvatske. Prostrana turopoljska nizina, koja se u najstarijim povijesnim zapisima naziva i Zagrebačkim poljem, idealna je površina za smještaj najzahtjevnijeg prometnog sjecišta – zračne luke. U ovome slučaju, zračne luke glavnoga grada Hrvatske. Veza Velike Gorice i zrakoplovstva započinje desetljećima prije 1962. godine kada su na rubovima grada s poslovanjem započele današnja Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman i Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica.
» Opširnije

Iz medija

Grad Velika Gorica ove je godine osigurao 800 tisuća kuna za potpore poljoprivrednicima

poljo1Iako je 2020. godina uvela nova pravila, grad Velika Gorica tradicionalno na današnji dan, blagdan Svete Lucije, obilježava Dan Grada. Osigurati sigurnost građana i posjetitelja bio je osnovni preduvjet za održavanje ovogodišnje proslave pa su, u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, predviđene skromnije aktivnosti i manji broj sudionika, ali u jednako svečanom tonu kakav priliči ovoj važnoj proslavi za svaki grad.
» Opširnije

Iz medija

U novom logističkom centru već radi 200-tinjak radnika

atlanticNa području poduzetničke zone Meridian 16 u Vukovinskom polju niknuo je novi logističko-distribucijski centar vrijedan 18,5 milijuna eura kojeg je izgradila Atlantic grupa.
» Opširnije

Iz medija

FINA: Radnici u Velikoj Gorici su najproduktivniji, ali ih i poslodavci najbolje plaćaju

grad1Zagreb, Velika Gorica, Osijek, Rijeka i Split su pet najboljih hrvatskih gradova po novostvorenoj vrijednosti poduzetnika, pokazuje nova analiza Fine. Prema Fininim podacima, poduzetnici u tih pet hrvatskih gradova lani su iskazali novostvorenu vrijednost od 108,6 milijardi kuna, što predstavlja 57,7 posto novostvorene vrijednosti svih hrvatskih poduzetnika. Prvo mjesto na listi top pet gradova po novostvorenoj vrijednosti drži Zagreb, s novostvorenom vrijednošću tvrtki od 89,5 milijardi kuna. No, valja uzeti kako podaci za Zagreb u obzir uzimaju sve tvrtke čije je sjedište u metropoli, neovisno o tome što posluju diljem Hrvatske.
» Opširnije

Iz medija

Velika Gorica u 2017. povukla najviše sredstava iz EU fondova

grad1Velika Gorica je po ukupnoj svoti te udjelu u ukupnom povlačenju sredstava iz fondova EU tijekom 2017. godine povukla ukupno 8,4 milijuna kuna te time zasjela na prvo mjestu među ukupno 77 hrvatskih gradova koji su u protekloj godini povlačili novac iz europskih fondova, pokazuju svježe objavljeni podaci Ministarstva financija.
» Opširnije

Iz medija

Do novog terminala i 'starim putem'

stariput2Zračna luka Franjo Tuđman od danas sve putničke operacije provodi na novom putničkom terminalu, udaljenom 2,5 km od pleškog terminala koji je preko 50 godina dočekivao i ispraćivao putnike iz cijeloga svijeta.
» Opširnije

Iz medija

Uspješno testno slijetanje na terminal zračne luke Franjo Tuđman

mzlzNa novom putničkom terminalu zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman danas je uspješno obavljeno prvo testno slijetanje zrakoplova iz Beča, kao i sve procedure prihvata putnika i prtljage; svečano otvorenje terminala bit će 21. ožujka, dok će se za promet otvoriti 28. ožujka, doznaje se iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).
» Opširnije

Str. 1 od 14123»10Zadnja »