Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Iz medija

Do novog terminala i 'starim putem'

stariput2Zračna luka Franjo Tuđman od danas sve putničke operacije provodi na novom putničkom terminalu, udaljenom 2,5 km od pleškog terminala koji je preko 50 godina dočekivao i ispraćivao putnike iz cijeloga svijeta.
» Opširnije

Iz medija

Uspješno testno slijetanje na terminal zračne luke Franjo Tuđman

mzlzNa novom putničkom terminalu zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman danas je uspješno obavljeno prvo testno slijetanje zrakoplova iz Beča, kao i sve procedure prihvata putnika i prtljage; svečano otvorenje terminala bit će 21. ožujka, dok će se za promet otvoriti 28. ožujka, doznaje se iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).
» Opširnije

Iz medija

Hrvatska pošta odabrala izvođača radova za sortirni centar u Velikoj Gorici

postaHrvatska pošta potvrdila je kako je za izgradnju novog sortirnog centra u Velikoj Gorici odabrana ponuda zajednice ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. i GH Holding d.d., piše Poslovni.hr.
» Opširnije

Iz medija

U tijeku izbor izvođača radova na izgradnji sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici

postaJavni natječaj za izgradnju novog sortirnog centra Hrvatske pošte nadomak Velike Gorice, dugo najavljivan i pripreman, ujedno najvažnija kapitalna investicija s kojom Pošta planira ispunjavati kvalitetnije i brže uvjete za sve poslovne procese, potvrdio je veliku tržišnu ‘glad’ za poslovima koja vlada među građevinarima. Pošti je, doznajemo, prispjelo ukupno osam ponuda.
» Opširnije

Iz medija

Uz novi terminal uskoro će niknuti i tzv. airport city, a od Zagreba će se izgraditi tramvajska linija

drazen-mzlzGenerator neslućenog razvoja, što će postati novi terminal, vezan je ponajprije uz Veliku Goricu. Može se, prema sadašnjim najavama, očekivati da će ubrzo uz zračnu luku proći i tramvajska linija od Zagreba, kao i da će se u blizini terminala sagraditi atraktivan hotel. Uz to očekuje se da će se prekoputa terminala uz hotel s vremenom razviti airport city s nizom poslovnih sadržaja. Grad Velika Gorica prvi put je dobio dio koncesijske naknade, iako im avioni lete iznad glave već pola stoljeća. Taj će se novac uložiti u razvoj grada. Veliki su planovi i za povezanost zračne luke s Velikom Goricom i Zagrebom.
» Opširnije

Iz medija

Na rang listi uspješnosti hrvatskih poduzetnika Goričani četvrti

grad1Zagreb, Rijeka, Split, Velika Gorica i Varaždin, najuspješnija su županijska središta, veliki gradovi, prema poslovanju poduzetnika! Pokazuje to posljednje izvješće agencije FINA koja je analizirala poslovanje poduzetnika u 2015. godini, a koje govori da gorički poduzetnici imaju bolje rezultate od onih iz Zadra, Osijeka, Dubrovnika…
» Opširnije

Iz medija

Svi će velikogorički mališani imati mjesto u vrtiću

vrticNakon što je sagrađen dječji vrtić u Velikoj Mlaki, na ljeto u Cvjetnom naselju, u Ulici Petra Svačića 12, počinje gradnja još jednoga vrtića u Velikoj Gorici, koji će moći primiti stotinjak djece u sedam odgojnih skupina.
» Opširnije

Iz medija

Biciklisti dobivaju stazu od Velikog Polja do Buzina

vpoljePješačko-biciklistička staza između Velikog polja i Buzina konačno će se graditi. Raspisan je natječaj putem javne nabave, vrijednost radova je 2,49 milijuna kuna. Uredit će se tako staza dužine 1940 metara i širine četiri metra. Novac za gradnju bio je osiguran i u 2015., no radovi nisu započeti.
» Opširnije

Iz medija

Velikogoričani zadovoljni, nije bilo problema zbog snijega

snijegVelikogoričani mogu biti zadovoljni – ovogodišnji snijeg u šestom po veličini gradu u Hrvatskoj nije stvarao baš nikakve poteškoće.
» Opširnije

Iz medija

U Velikoj Gorici će se školovati tehnički stručnjaci iz cijeloga svijeta

caU Tehničkom središtu Croatia Airlinesa predstavljen je novi međunarodni program školovanja tehničkog osoblja, jedini takve vrste u Europi, koji je pokrenut u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica.
» Opširnije

Str. 1 od 13123»10Zadnja »