Grad Velika Gorica

Najave

Dani Europske baštine u Velikoj Gorici 2022. : Održivost kulturne baštine

muzejDani europske baštine je međunarodna manifestacija koja ima za cilj širiti svijest o jednakoj vrijednosti i pripadnosti svekolikih identitetskih obilježja zajednica zajedničkoj europskoj baštini. Manifestacija se organizira svake godine na određenu temu kojom se promovira i problematizira stanje, uloga i zaštita baštine, a tematski okvir unutar kojeg 50-ak zemalja organizira brojne aktivnosti predlaže Europsko vijeće. U Europi manifestacija se organizira od 1984. godine, u Hrvatskoj od 1995. godine, a u Velikoj Gorici od 2013. godine. Prema prijedlogu Vijeća, tema Dana europske baštine 2022. godine je Održivost baštine.
baštine.
» Opširnije

Najave

Održivost organizacija kroz INTRApoduzetništvo

erasmusRazvojna Agencija Grada VE-GO-RA održava predstavljanje Erasmus+ Projekta SINTRA koji će se održati u sklopu Erasmus Dana, 15.10.2021.g. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica s početkom u 13 sati.
» Opširnije

Najave

Kongres zdravlja u Velikoj Gorici

puckoU nedjelju 10. listopada 2021. godine u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, Zagrebačka 37, početkom u 11,00 sati održat će se Kongres zdravlja u Velikoj Gorici.
» Opširnije

Najave

Dječji tjedan 4. do 8. 10. 2021.

djecji-tjedanSvake godine u listopadu obilježavamo Dječji tjedan tijekom kojeg se bavimo aktualnim temama koje utječu na život djece i onih koji o njima brinu. Posebne okolnosti u kojima smo se našli zbog pandemije onemogućile su obilježavanje zajedničkih manifestacija na način kako smo to činili dosadašnjih godina te ćemo obilježiti Dječji tjedan u skladu sa epidemiološkim okolnostima.
» Opširnije

Najave

Informativna radionica: kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća

kuceEnergetskom obnovom vašeg doma možete uštedjeti od 30 do 60% na režijama, povećati udobnost i stanovanja, ali i očuvati okoliš. Za obnovu vaše kuće možete dobiti bespovratna sredstva od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
» Opširnije

Najave

Dani europske baštine u Velikoj Gorici 2021.

danieuPred nama su još jedni Dani europske baštine u Velikoj Gorici koji se ove godine održavaju pod temom “Baština za sve”. Organizirana događanja koja nas očekuju bavit će se baštinom u kontekstu raznolikosti društvenih skupina unutar lokalne zajednice i njihovom interakcijom, kao i ulogom kulture i umjetnosti u društvenim procesima.
» Opširnije

Najave

Ekološke radionice na ovogodišnjem VG Festu

eko1VG Fest i ove se godine održava u partnerstvu i suradnji s prirodom. Urbani festival na otvorenom ponudit će kreativne eko radionice za djecu i odrasle. Tako će prvog dana između 16 i 20 sati u subotu 12. lipnja u Parku dr. Franje Tuđmana biti održano 12 raznih eko radionica.
» Opširnije

Najave

Završna konferencija projekta edukacije i informiranja 'Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice'

vgcistocaGrad Velika Gorica i komunalno društvo VG Čistoća od prosinca 2018. godine provode projekt edukacije i informiranja „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“, sufinanciran u visini 60,47 % sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. godine“. Projekt je vrijedan 1.984.588,79 kuna, od čega se iz Kohezijskog fonda sufinancira 1.096.245,50 kuna.
» Opširnije

Najave

Dječji tjedan u Velikoj Gorici

GVG_PDOve godine Dječji tjedan se, baš kao i naš svakodnevni život, razlikuje u odnosu na sve dosadašnje Dječje tjedne. Zbog situacije u kojoj se nalazimo i svih epidemioloških mjera koje poštujemo, ne možemo organizirati aktivnosti za djecu i s djecom, kao ni susrete i druženja.
» Opširnije

Najave

Ekološke radionice na manifestaciji Gastro Turopolja

gastro3„19. Gastro Turopolja“ će se održati sljedećeg vikenda od 9. – 11. listopada 2020. u parku ispred muzeja Turopolje. Ove godine Gastro Turopolje bit će u nešto drugačijem ruhu, puno zelenijem jer će imati svoj Eko kutak koji se zove „Ne VGtiraj nego recikliraj“ gdje možete sudjelovati na različitim zanimljivim ekološkim radionicama koje će provoditi lokalne velikogoričke udruge i građani koji žele i promoviraju zero waste način života!
» Opširnije

Str. 1 od 43123»102030Zadnja »