Grad Velika Gorica

Najave

Koncert 'Božić u Gorici'

plakatU velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta večeras u 19:30 se održava koncert “Božić u Gorici” u organizaciji Grada Velike Gorice i Velikogoričko odranskog dekanata. Nastupaju crkveni zborovi, folklorna društva i solisti. Ulaz je besplatan.
» Opširnije

Najave

Dani europske baštine u Velikoj Gorici 2023.

daniEUVG20223Dani europske baštine međunarodna je manifestacija koja ima za cilj širiti svijest o jednakoj vrijednosti i pripadnosti svekolikih identitetskih obilježja zajednica zajedničkoj europskoj baštini. Manifestacija se organizira svake godine na određenu temu kojom se promovira i problematizira stanje, uloga i zaštita baštine, a tematski okvir unutar kojeg 50-ak zemalja organizira brojne aktivnosti predlaže Europsko vijeće. U Europi manifestacija se organizira od 1984. godine, u Hrvatskoj od 1995. godine, a u Velikoj Gorici od 2013. godine.
» Opširnije

Najave

Besplatno klizanje, plivanje, parkiranje i koncert Petra Graše

vgDan Grada Velike Gorice i blagdan svete Lucije, njezine zaštitnice, obilježava se 13. prosinca brojnim događanjima. Već ovaj vikend, nakon paljenja treće adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića, u nedjelju će Parkom plemenite općine turopoljske proći Povorka svjetlosti koja će, predvođena goričkim izviđačima unijeti Betlehemsko svjetlo u crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije.
» Opširnije

Najave

Infodan HBOR-a – savjetovanje poduzetnika o programima HBOR-a

vegoraVegora u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) organizira savjetovanje poduzetnika o programima i uvjetima kreditiranja HBOR-a. Infodan će se održati u petak 28.10.2022.godine u 11 sati u prostorijama Vijećnice na adresi Pučko otvorene učilište Velika Gorica, Zagrebačka ulica 37, Velika Gorica.
» Opširnije

Najave

Znanstveno-stručni skup 'Održivost kulturne baštine'

muzejU sklupu Dana europske baštine u Velikoj Gorici od 13. do 15.10.2022. održat će se i znanstveno-stručni skup pod nazivom ‘Održivost kulturne baštine’. Organizatori skupa su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Velika Gorica, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Velika Gorica, te Institut za turizam.
» Opširnije

Najave

Predavanje o solarnim elektranama u Velikoj Gorici

solar2U srijedu, 12. listopada, od 19.15 do 21 sati u Gradskoj vijećnici Velika Gorica (Zagrebačka 37) stručni tim Na sunčanoj strani održat će novo informativno predavanje o solarnim elektranama za obiteljske kuće.
Na predavanju mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, a prijava je obvezna budući da je broj sudionika ograničen.
» Opširnije

Najave

Dječji tjedan Grada Velike Gorice od 3. 10. do 8. 10. 2022.: Kako je danas biti dijete?

djecjiVelikogorički vrtići, škole i Centri za djecu osmislili su različite aktivnosti koje posredno ili neposredno odgovaraju na ovo pitanje. Bit će organizirano mnoštvo radionica, igraonica, rasprava, igara, filmova, predstava i razgovora. Pričat će se o tome kako je danas biti dijete, što djecu u današnje vrijeme veseli, koji su izazovi s kojima se susreću u odrastanju, što ih zanima, što je dobro i pozitivno, a što bi rado mijenjali.
» Opširnije

Najave

Dani Europske baštine u Velikoj Gorici 2022. : Održivost kulturne baštine

muzejDani europske baštine je međunarodna manifestacija koja ima za cilj širiti svijest o jednakoj vrijednosti i pripadnosti svekolikih identitetskih obilježja zajednica zajedničkoj europskoj baštini. Manifestacija se organizira svake godine na određenu temu kojom se promovira i problematizira stanje, uloga i zaštita baštine, a tematski okvir unutar kojeg 50-ak zemalja organizira brojne aktivnosti predlaže Europsko vijeće. U Europi manifestacija se organizira od 1984. godine, u Hrvatskoj od 1995. godine, a u Velikoj Gorici od 2013. godine. Prema prijedlogu Vijeća, tema Dana europske baštine 2022. godine je Održivost baštine.
baštine.
» Opširnije

Najave

Održivost organizacija kroz INTRApoduzetništvo

erasmusRazvojna Agencija Grada VE-GO-RA održava predstavljanje Erasmus+ Projekta SINTRA koji će se održati u sklopu Erasmus Dana, 15.10.2021.g. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica s početkom u 13 sati.
» Opširnije

Najave

Kongres zdravlja u Velikoj Gorici

puckoU nedjelju 10. listopada 2021. godine u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, Zagrebačka 37, početkom u 11,00 sati održat će se Kongres zdravlja u Velikoj Gorici.
» Opširnije

Str. 1 od 44123»102030Zadnja »