Grad Velika Gorica

Najave

Završna konferencija projekta edukacije i informiranja 'Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice'

vgcistocaGrad Velika Gorica i komunalno društvo VG Čistoća od prosinca 2018. godine provode projekt edukacije i informiranja „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“, sufinanciran u visini 60,47 % sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. godine“. Projekt je vrijedan 1.984.588,79 kuna, od čega se iz Kohezijskog fonda sufinancira 1.096.245,50 kuna.
» Opširnije

Najave

Dječji tjedan u Velikoj Gorici

GVG_PDOve godine Dječji tjedan se, baš kao i naš svakodnevni život, razlikuje u odnosu na sve dosadašnje Dječje tjedne. Zbog situacije u kojoj se nalazimo i svih epidemioloških mjera koje poštujemo, ne možemo organizirati aktivnosti za djecu i s djecom, kao ni susrete i druženja.
» Opširnije

Najave

Ekološke radionice na manifestaciji Gastro Turopolja

gastro3„19. Gastro Turopolja“ će se održati sljedećeg vikenda od 9. – 11. listopada 2020. u parku ispred muzeja Turopolje. Ove godine Gastro Turopolje bit će u nešto drugačijem ruhu, puno zelenijem jer će imati svoj Eko kutak koji se zove „Ne VGtiraj nego recikliraj“ gdje možete sudjelovati na različitim zanimljivim ekološkim radionicama koje će provoditi lokalne velikogoričke udruge i građani koji žele i promoviraju zero waste način života!
» Opširnije

Najave

Počinju Dani EU baštine, otvara ih predavanje o jeziku

eubastinaDani Eurospke baštine nizom će događanja obilježiti idući tjedan, a prvo u nizu je predavanje, ujedno i otvorenje manifestacije, u središnjem odjelu Knjižnice, jezikoslovke Nives Opačić pod nazivom “Utjecaj baštine na hrvatski leksik”. Osim što ćemo putem predavanja imati prilike slušati o jezičnoj baštini kroz riječ stručnjakinje, turopoljski dijalekt doživjet ćemo i kroz umjetnički tekst i glazbu. Slijedi čitanje pjesama na kajkavskom Đurđe Jandriš Parać i Željke Cvetković, te glazbeni nastup Siniše Beloševića.
» Opširnije

Najave

Konferencija 'Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice'

KanteGrad Velika Gorica i komunalno društvo VG Čistoća od prosinca 2018. godine provode projekt edukacije i informiranja „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“, sufinanciran u visini 60,47 % sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. godine“. Projekt je vrijedan 1.984.588,79 kuna, od čega se iz Kohezijskog fonda sufinancira 1.096.245,50 kuna.
» Opširnije

Najave

Radionica za poduzetnice povodom Dana žena u Vegori

vegoraRadionica će se održati 05. ožujka 2020. godine od 12 do 16 sati na adresi Vegore, a namijenjena je poduzetnicama koje će kroz interaktivne vježbe u parovima i timovima biti vođene kroz 4 koraka procesa upravljanja promjenama: otkrivanje, vizualizacija, dizajniranje i akcija.
» Opširnije

Najave

'Ispod radara' u Gorici: Dokumentarni film o stvaranju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

ispod-radaraU Kinu Gorica u četvrtak 20.02.2020. će biti prikazan dokumentarno igrani film ‘Ispod radara’ redatelja i scenarista Stipe Majića Pipe u kojemu je obrađen početak formiranja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
» Opširnije

Najave

Vegora krenula s radionicama za 2020. godinu

vegoraZa naše velikogoričke poduzetnike za početak godine pripremljene su nove radionice vezane za izgradnju konkurentnosti poslovnih subjekata koje ne bi trebalo propustiti.
» Opširnije

Najave

Dan mimoza u subotu – dođite po svoj buketić 20. siječnja 2020.

mimozeVeleučilište Velika Gorica, zajedno gradom Velikom Goricom, Hrvatskom ligom protiv raka, Ligom protiv raka Zagrebačke županije i Poliklinikom Zahi već osmu godinu za redom organizira humanitarnu akciju prodaje mimoza povodom dana posvećenoga prevenciji raka vrata maternice.
» Opširnije

Najave

Konferencija o mogućnostima korištenja sunca za proizvodnju električne energije

solar2Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
» Opširnije

Str. 1 od 42123»102030Zadnja »