Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Građani predlažu

Autobusna stanica Petina – Selnica

Prošlo je dosta vremena od kada je u promet uvedena autobusna linija broj 290. Kvaternikov trg – Zračna luka. Nakon autobusne stanice na zračnoj luci, slijedeća stanica je tek na istočnoj obilaznici Velike Gorice. Obzirom da autobusna linija prolazi neposredno između dva naselja Selnice i Petine, predlažem da se što žurnije provedu sve potrebne predradnje (građevinska dozvola i ostala dokumentacija), te da se uvede još jedna autobusna stanica, koja bi dva navedena naselja povezala s Gradom Zagrebom i Velikom Goricom, te olakšala putovanje građanima koji putuju prema Velikoj Gorici i prema istočnom dijelu Zagreba. Molim da ova inicijativa ne ostane samo na prijedlogu. Trebalo je prepoznati interes građana sjevernog dijela Velike Gorice, te navedenu stanicu planirati prije nego što je izgrađena prometnica prema zračnoj luci, međutim bolje ikad, nego nikad.

S poštovanjem,
Željko Marović

Građani predlažu

Prijedlog za dogradnju postojećeg parkirališta nasuprot stambene zgrade u ulici Nikole Bonifačića 15

Poštovani,

Nasuprot stambene zgrade u Ulici Nikole Bonifačića 15 nalazi se parkiralište kojim upravlja VG Komunalac gdje je dozvoljeno parkiranje pod kutem od 90 stupnjeva. Na pristupnoj prometnici parkiralištu se uz desni rub ceste parkiraju uzdužno vozila te time otežavaju ulazak/ izlazak vozila na parkiralište kojim upravlja VG Komunalac.
Uz pristupnu prometnicu parkiralištu nalazi se zelena površina k.č. br. 595/4 KO Kurilovec koja je u vlasništvu RH. Uvidom u UPU naselja Velika Gorica na predmetnoj površini nalazi se linija osnovne mreže biciklističkih staza i oznaka pješačke površine. Predmetna čestica je širine cca 6 m.
Predlažem da se na navedenoj čestici razmotri mogućnost dogradnje minimalno parkirališta za uzdužno parkiranje zbog zadovoljenja potrebe pješačkog i biciklističkog prometa koja je predviđena UPU naselja Velika Gorica.Mišljenja sam da će ovaj manji investicijski zahvat olakšati parkiranje na postojećem parkiralištu uz osiguranje novi broj parkirnih mjesta koja će svakako olakšati i poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici.

Unaprijed zahvaljujem,

Tomislav Brekalo, mag.ing.edif.

parking

Građani predlažu

Javna rasvjeta na Aveniji Pape Ivana Pavla kod stadiona

Poštovani,

moj prijedlog je da se osvijetli Avenija Pape Ivana Pavla kod stadiona.Barem od križanja Rakarske pa do križanja sa ulicom HBZ.Taj dio ceste a naročito semafor između su u potpunom mraku.Opasno je i kad automobili skreću na istočni ulaz stadiona jer se pješaci uopće ne vide.Treninzi djece i mladeži znaju trajati i do pola 10 navečer i mnogi dolaze biciklom ili pješice..Ista je situacija i sa Gradskom dvoranom.
Bilo bi dobro osvjetliti barem taj dio prometnice kako bi djeca mogla sigurnije prelaziti preko te brze ceste jer smo mi roditelji jako u brizi…

Građani predlažu

Parkirališta dom zdravlja

Poštovani,

Molim vas da razmislite o širim parkirnim mjestima oko doma zdravlja. Naime postojeća parkirna mjesta su po mojem mišljenju uska. Naime kad se doveze starija i teško pokretna osoba doktoru ili na vađenje krvi teško joj je izaći iz vozila. Nema prostora da se vrata na vozilu dovoljno otvore. Isti prodlem imaju i roditelji koji moraju staviti dijete u autosjedalicu.

Lp

Ivana Šafranić

Građani predlažu

Vozni red brza linija

Predlažem da se vozni red brze linije 330 Vel. Gorica – Zagreb produži bar za sat vremena. Naime zadnji autobus iz Zagreba polazi u 16:40 i mnogi ljudi koji rade duže ili na periferiji ne stignu na nju. Vjerujem da bi bilo putnika i da se produži vozni red.

Lp,
Irena

Građani predlažu

Školske zelene površine za djecu ili pse?

Poštovani,

Da li grad ikako može ograničiti pristup psima na školsko igralište OŠ Eugena Kvaternika, i to barem u sjeverozapadnom dijelu tik uz ulaz u školu.
To je prostor koji vrvi djecom za svakog velikog odmora i u kojem djeca uživaju.
U večernjim satima, a vikendom i preko dana, to je mjesto susreta i druženja vlasnika pasa i njihovih ljubimaca, koji onda ostavljaju suvenire našoj djeci za naredni tjedan.
Molim grad kao vlasnika 1/1 predmetne parcele da uključi komunalno redarstvo u rješavanje ovog problema.
U svo dužno poštovanje vlasnicima pasa i njihovim prekrasnim ljubimcima, mislim da naša djeca također zaslužuju kutak za bezbrižnu igru u pauzi nastave, a pogotovo u našem gradu “prijatelju djece”.

S poštovanjem.

Davor Havoić

Građani predlažu

Voda i kontejneri za biootpad

Poštovanje,

Toplo podržavam svaku inicijativu vezanu za dostupnost pitke vode na javnim mjestima, posebno vrtićima i školama ali i na svim javnim mjestima.

Također, predlažem postavljanje velikoh kontejnera za lišće i granje po cijelom području grada ili stvaranje sustava kakav postoji i mnogim zemljeme — kamioni za odvoz biljnog materijala u jesno definiranim tjednim rasporedima.

Andreja Radović

Građani predlažu

Opasno raskrižje na semaforu kod Šćitarjevske Selnice

Pozdrav, sinoć u 21:25 na semaforu kod Šćitarjevske Selnice (križanje Šćitarjevo-Aerodrom) je UBEROV taxi proletio kroz “debelo crveno” i zamalo koštao života ,suprugu,mene i Jednogodišnjeg sina…to križanje je jako opasno ,vrlo česti su udesi (mislim da je bilo i smrtno stradalih),što upućuje da se NEŠTO TREBA NAPRAVITI! Recimo, nema kamera i ne može se ući u trag izgredniku i ako sam prijavio policiji… trebalo bi i postaviti neki natpis “opasno križanje” ili “semafor pod video nadzorom” ,ili postaviti digitalni znak ograničenja brzine sa mjerenjem brzine, ili,ono najbolje kamere sa mjerenjem brzine, uglavnom NEŠTO TREBA PODUZETI ,JER ĆE BITI UDESA JOŠ I VIŠE…hvala ,lp

Jakov Baškarada

Građani predlažu

Uspornici prometa

Poštovani,

Ove školske godine dijete nam je postalo prvašić u OŠ Eugena Kumičića.
Učiteljica je predložila da lagano puštamo dijete da samo ide u školu, ALI muku mučimo sa zebrom na Kolodvorskoj ulici i ulice Bratstvo jer auti tamo jure i nerijetko se događa da samo prođu ne zaustavljajući se na spomenutom prijelazu. Dali bi bilo ikako moguće da se postave uspornici prometa ( ležeći policajci) ili čak semafor kako bismo bili sigurni pustiti djecu samu u školu.
Zamolbu vam šaljem u ime svih roditelja čija djeca moraju tuda proći u nadi da Ćete se odazvati i riješiti naš problem.
Velika Gorica je prijatelj djece stoga se nadam da ćete nam izaći u susret i poboljšati sigurnost na spomenutom prijelazu.

Sa Štovanjem,

Tomislav Kovačić.

Građani predlažu

Nekoliko prijedloga za poboljšanje kvalitete života u VG

Poštovanje,

Imala bih veoma mnogo prijedloga za poboljšanje kvalitete života u VG, za početak:

1) Preispitati kvalitetu rada jevnih komunalnih poduzeća – bosebno na kvalitetu izrade cesta i nogostupa. Stanje prometnica i nogostpa u Velikoj Gorici je daleko ispod razine grada naše veličine i grada u kojem se plaća i prirez.

2) U trenu kada se klimatske promjene više ne mogu ignorirati VG ne radi dovoljno kako bi se pripremila na sve veće ekstreme i djelovala na smsanjenje utjecaja. Posebno ovdje mislim na nedovoljno kvalitetno organiziran odvoz biljnog materijala (kante kakve su sada na raspolaganju u potpunosti su neprimjerene i ne potiču nikoga da posadi i jedno drvo). Ukrašavanje grada može se napraviti trajnicama i grmljem kako što je nekada bio slučaj – ne zahtjevaju mnogo posla, a mnogo pružaju.

3)Treba potpuno obnoviti sustav javnih fontana/pipa na ulicama, školama, javnim događanjima i nastaviti aktivnije promovirati VG kao grad koji leži na kvalitetnoj i pitkoj vodi.

4) Javni prijevoz je jedan od najvećih problema (i prigradski ali posebno promet unutar VG tj. nepostojanje redovnog, čestog autobusa koji bi opvezivao gradske četvrti). Dodatno, stanje stajališta je sramotno – u mnogim slučajevima veoma je jednostavno kazniti one koji ih uništavaju ali i lijepe različite reklame. Nigdje u Europi, a putovala sam dosta, ne postoje stajališta u ovako jadnom stanju nedugo nakon postavljanja.

5) Otpad u prirodi (evo, jučer sam pokušala šetati po nasipu rijeke Save kod mjesta Strmec). Količina otpada i broj mjesta na kojima se otpad redovno spaljuje sramota je za cijelu zajednicu, meni posebno neshvatljivo da se to događa kod nas koji smo, navodno, jako ponosni što smo konačno svoji na svome (!?). Dodatno, kante za smeće po cijelom gradu su neprimjereno male i stare. Napravite natječaj za izradu diskretnih, velikih, poklopljenih (radi ptica i iznošenja smeća) kanti te neka to naprave učenici nekih obrtničkih škola u županiji ili centar Vinko Bek… ili naši obrtnici. Primjer je grad Varaždin koji je velik dio stvari za grad (stupovi, poklopci kanalizacije, kante za smeće) izradio prema svojim potrebama te one sada ne služe samo za prikupljanje otpada već i daju gradu poseban ugođaj i time ga brendiraju.

Imala bih još jako puno stvari koje se meni čine zdravorazumske ali vidim da sam u potpunoj manjini, primjerice što rade komunalni redari kada postoje javne i privatne površine s Ambrozijom u cvatu visokom skoro 1 metar?

Nemam ništa protiv da imam velik broj zaposlenih ali da oni u svoje radno vrijeme rade poslove za javno dobro!

Evo, nadam se da ćete barem o nekim stvarima razmisliti i popraviti.

Srdačan pozdrav,

dr.sc. Andreja Radović

Str. 1 od 18123»10Zadnja »