Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Građani predlažu

Javna rasvjeta na Aveniji Pape Ivana Pavla kod stadiona

Poštovani,

moj prijedlog je da se osvijetli Avenija Pape Ivana Pavla kod stadiona.Barem od križanja Rakarske pa do križanja sa ulicom HBZ.Taj dio ceste a naročito semafor između su u potpunom mraku.Opasno je i kad automobili skreću na istočni ulaz stadiona jer se pješaci uopće ne vide.Treninzi djece i mladeži znaju trajati i do pola 10 navečer i mnogi dolaze biciklom ili pješice..Ista je situacija i sa Gradskom dvoranom.
Bilo bi dobro osvjetliti barem taj dio prometnice kako bi djeca mogla sigurnije prelaziti preko te brze ceste jer smo mi roditelji jako u brizi…

Građani predlažu

Parkirališta dom zdravlja

Poštovani,

Molim vas da razmislite o širim parkirnim mjestima oko doma zdravlja. Naime postojeća parkirna mjesta su po mojem mišljenju uska. Naime kad se doveze starija i teško pokretna osoba doktoru ili na vađenje krvi teško joj je izaći iz vozila. Nema prostora da se vrata na vozilu dovoljno otvore. Isti prodlem imaju i roditelji koji moraju staviti dijete u autosjedalicu.

Lp

Ivana Šafranić

Građani predlažu

Vozni red brza linija

Predlažem da se vozni red brze linije 330 Vel. Gorica – Zagreb produži bar za sat vremena. Naime zadnji autobus iz Zagreba polazi u 16:40 i mnogi ljudi koji rade duže ili na periferiji ne stignu na nju. Vjerujem da bi bilo putnika i da se produži vozni red.

Lp,
Irena

Građani predlažu

Školske zelene površine za djecu ili pse?

Poštovani,

Da li grad ikako može ograničiti pristup psima na školsko igralište OŠ Eugena Kvaternika, i to barem u sjeverozapadnom dijelu tik uz ulaz u školu.
To je prostor koji vrvi djecom za svakog velikog odmora i u kojem djeca uživaju.
U večernjim satima, a vikendom i preko dana, to je mjesto susreta i druženja vlasnika pasa i njihovih ljubimaca, koji onda ostavljaju suvenire našoj djeci za naredni tjedan.
Molim grad kao vlasnika 1/1 predmetne parcele da uključi komunalno redarstvo u rješavanje ovog problema.
U svo dužno poštovanje vlasnicima pasa i njihovim prekrasnim ljubimcima, mislim da naša djeca također zaslužuju kutak za bezbrižnu igru u pauzi nastave, a pogotovo u našem gradu “prijatelju djece”.

S poštovanjem.

Davor Havoić

Građani predlažu

Voda i kontejneri za biootpad

Poštovanje,

Toplo podržavam svaku inicijativu vezanu za dostupnost pitke vode na javnim mjestima, posebno vrtićima i školama ali i na svim javnim mjestima.

Također, predlažem postavljanje velikoh kontejnera za lišće i granje po cijelom području grada ili stvaranje sustava kakav postoji i mnogim zemljeme — kamioni za odvoz biljnog materijala u jesno definiranim tjednim rasporedima.

Andreja Radović

Građani predlažu

Opasno raskrižje na semaforu kod Šćitarjevske Selnice

Pozdrav, sinoć u 21:25 na semaforu kod Šćitarjevske Selnice (križanje Šćitarjevo-Aerodrom) je UBEROV taxi proletio kroz “debelo crveno” i zamalo koštao života ,suprugu,mene i Jednogodišnjeg sina…to križanje je jako opasno ,vrlo česti su udesi (mislim da je bilo i smrtno stradalih),što upućuje da se NEŠTO TREBA NAPRAVITI! Recimo, nema kamera i ne može se ući u trag izgredniku i ako sam prijavio policiji… trebalo bi i postaviti neki natpis “opasno križanje” ili “semafor pod video nadzorom” ,ili postaviti digitalni znak ograničenja brzine sa mjerenjem brzine, ili,ono najbolje kamere sa mjerenjem brzine, uglavnom NEŠTO TREBA PODUZETI ,JER ĆE BITI UDESA JOŠ I VIŠE…hvala ,lp

Jakov Baškarada

Građani predlažu

Uspornici prometa

Poštovani,

Ove školske godine dijete nam je postalo prvašić u OŠ Eugena Kumičića.
Učiteljica je predložila da lagano puštamo dijete da samo ide u školu, ALI muku mučimo sa zebrom na Kolodvorskoj ulici i ulice Bratstvo jer auti tamo jure i nerijetko se događa da samo prođu ne zaustavljajući se na spomenutom prijelazu. Dali bi bilo ikako moguće da se postave uspornici prometa ( ležeći policajci) ili čak semafor kako bismo bili sigurni pustiti djecu samu u školu.
Zamolbu vam šaljem u ime svih roditelja čija djeca moraju tuda proći u nadi da Ćete se odazvati i riješiti naš problem.
Velika Gorica je prijatelj djece stoga se nadam da ćete nam izaći u susret i poboljšati sigurnost na spomenutom prijelazu.

Sa Štovanjem,

Tomislav Kovačić.

Građani predlažu

Nekoliko prijedloga za poboljšanje kvalitete života u VG

Poštovanje,

Imala bih veoma mnogo prijedloga za poboljšanje kvalitete života u VG, za početak:

1) Preispitati kvalitetu rada jevnih komunalnih poduzeća – bosebno na kvalitetu izrade cesta i nogostupa. Stanje prometnica i nogostpa u Velikoj Gorici je daleko ispod razine grada naše veličine i grada u kojem se plaća i prirez.

2) U trenu kada se klimatske promjene više ne mogu ignorirati VG ne radi dovoljno kako bi se pripremila na sve veće ekstreme i djelovala na smsanjenje utjecaja. Posebno ovdje mislim na nedovoljno kvalitetno organiziran odvoz biljnog materijala (kante kakve su sada na raspolaganju u potpunosti su neprimjerene i ne potiču nikoga da posadi i jedno drvo). Ukrašavanje grada može se napraviti trajnicama i grmljem kako što je nekada bio slučaj – ne zahtjevaju mnogo posla, a mnogo pružaju.

3)Treba potpuno obnoviti sustav javnih fontana/pipa na ulicama, školama, javnim događanjima i nastaviti aktivnije promovirati VG kao grad koji leži na kvalitetnoj i pitkoj vodi.

4) Javni prijevoz je jedan od najvećih problema (i prigradski ali posebno promet unutar VG tj. nepostojanje redovnog, čestog autobusa koji bi opvezivao gradske četvrti). Dodatno, stanje stajališta je sramotno – u mnogim slučajevima veoma je jednostavno kazniti one koji ih uništavaju ali i lijepe različite reklame. Nigdje u Europi, a putovala sam dosta, ne postoje stajališta u ovako jadnom stanju nedugo nakon postavljanja.

5) Otpad u prirodi (evo, jučer sam pokušala šetati po nasipu rijeke Save kod mjesta Strmec). Količina otpada i broj mjesta na kojima se otpad redovno spaljuje sramota je za cijelu zajednicu, meni posebno neshvatljivo da se to događa kod nas koji smo, navodno, jako ponosni što smo konačno svoji na svome (!?). Dodatno, kante za smeće po cijelom gradu su neprimjereno male i stare. Napravite natječaj za izradu diskretnih, velikih, poklopljenih (radi ptica i iznošenja smeća) kanti te neka to naprave učenici nekih obrtničkih škola u županiji ili centar Vinko Bek… ili naši obrtnici. Primjer je grad Varaždin koji je velik dio stvari za grad (stupovi, poklopci kanalizacije, kante za smeće) izradio prema svojim potrebama te one sada ne služe samo za prikupljanje otpada već i daju gradu poseban ugođaj i time ga brendiraju.

Imala bih još jako puno stvari koje se meni čine zdravorazumske ali vidim da sam u potpunoj manjini, primjerice što rade komunalni redari kada postoje javne i privatne površine s Ambrozijom u cvatu visokom skoro 1 metar?

Nemam ništa protiv da imam velik broj zaposlenih ali da oni u svoje radno vrijeme rade poslove za javno dobro!

Evo, nadam se da ćete barem o nekim stvarima razmisliti i popraviti.

Srdačan pozdrav,

dr.sc. Andreja Radović

Građani predlažu

Park dr. Franje Tuđmana

Poštovani,

Obzirom da je uloženo mnogo truda i financijskih sredstava za uređenje centralnog parka našeg grada, parka dr. Franje Tuđmana, neophodno je hitno zaštiti isti od sustavnog uništavanja od strane posjetioca Kluba 100.

Osim što svojim dolaskom u rane jutarnje sate pa sve do 6 sati ujutro svojim ponašanjem uznemiravaju stanare zgrada koje imaju pogled na park, imovinu istog uništavaju. To se posebno odnosi na dječje igralište, klupe i rasvjetu.

Predlažem angažirati zaštitare koji bi spriječili posjetitelje Kluba 100 da nakon “tuluma” uništavaju park i remete mir.

Bilo bi zgodno postaviti reflektor za rasvjetu, koji ne bi mogli uništiti, a koji bi ih osvjetljavao, tako da bi nadzorne kamere koje predlažem postaviti što hitnije, mogle iste snimiti i ispostaviti im račun za uništavanje parka.

Isto tako, predlažem da se u našem gradu što hitnije odredi lokacija na kojoj bi vlasnici kućnih ljubimaca, a tu mislim na vlasnike pasa, mogli svoje ljubimce šetati bez da uznemiravaju svojim lavežom stanare zgrada s pogledom na park u kasne sate i svojim izmetom uništavaju stabla i onečišćuju travnjak na kojem se djeca igraju.

Pozdravljam s poštovanjem i nadam se boljitku za naš Grad.

Ljiljana Katarina Grgurić

Građani predlažu

Postavljanje pipa / česmi sa pitkom vodom

Poštovani,

evo jednog prijedloga za gradnju nečeg za što da vjerujem nije niti skupa investicija, a pomogao bi i prirodi i kupovnoj moći građana itd itd.
Gradi se bazen, imat ćemo se gdje kupati. Svaka čast. No pitanje za sve: imamo li se gdje napiti vode u Gorici kad ožednimo, a da ne moramo moliti u kafiću ili kupovati vodu u bocama?
Koliko ja znam, izuzev kompleksa gdje je autobusni kolodvor u VG ne. Možda griješim. No, ovo je prilika da Gorica učini nešto još više za svoje građane, djecu i prirodu.

Ukratko, postavite pipe/česme sa pitkom vodom.

Ako London i Šibenik mogu promišljati, može i Gorica.

https://www.sibenik.in/svijet/sto-sibenik-ne-moze-london-moze-postavit-ce-16-cesmi-s-pitkom-vodom-sve-kako-bi-smanjili-uporabu-plasticnih-boca/96665.html

Da ne bi ispalo da se imamo gdje kupati, ali vode popiti ne.

Hvala,

Ivan

Str. 1 od 17123»10Zadnja »