Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Građani predlažu

Školske zelene površine za djecu ili pse?

Poštovani,

Da li grad ikako može ograničiti pristup psima na školsko igralište OŠ Eugena Kvaternika, i to barem u sjeverozapadnom dijelu tik uz ulaz u školu.
To je prostor koji vrvi djecom za svakog velikog odmora i u kojem djeca uživaju.
U večernjim satima, a vikendom i preko dana, to je mjesto susreta i druženja vlasnika pasa i njihovih ljubimaca, koji onda ostavljaju suvenire našoj djeci za naredni tjedan.
Molim grad kao vlasnika 1/1 predmetne parcele da uključi komunalno redarstvo u rješavanje ovog problema.
U svo dužno poštovanje vlasnicima pasa i njihovim prekrasnim ljubimcima, mislim da naša djeca također zaslužuju kutak za bezbrižnu igru u pauzi nastave, a pogotovo u našem gradu “prijatelju djece”.

S poštovanjem.

Davor Havoić

1 komentar na: Školske zelene površine za djecu ili pse?

 • Daniela Dujmović OJvan

  Poštovani,

  Slažem se s prethodnim gospodinom uz napomenu da je u školskim igralištima zabranjen pristup psima, što se niti u jednoj velikogoričkoj školi ne poštuje.
  Mišljenja sam da u tom dijelu zakazuju ravnatelji koji nisu osigurali da školska igrališta budu zatvorena čak i kada imaju ograde i vrata, a to bi se uz dobru volju moglo organizirati. Eugen Kvaternik konkretno ima dva domara, a uz njih se i za vrijeme nastave šeću po parku vlasnici s psima i tamo četkaju svoje pse i vrše nuždu. I preko vikenda vrata ograde su otvorena.

  Na drugoj razini odgovornosti tu su komunalni redari, intervenirati bi mogao i tzv. policajac u zajednici, a najbolje svi zajedno u koordinaciji. Naime, riječ je o zdravstveno-higijenskom problemu koja predstavlja ugrozu za našu djecu.

  Kao veliki problem vidim i park Franje Tuđmana gdje vlasnici pasa istrčavaju pse, i koji je postao glavno okupljalište pasa, zapravo jedan veliki zahod za pse.
  Pa tako možete često vidjeti scenu da psi mokre i vrše veliku nuždu, a samo nekoliko metara dalje neko malo dijete puzi ili neki dječaci se bacaju po travi dok igraju nogomet. S obzirom da vlasnike pasa ne zanima što tako ugrožavaju sigurnost i zdravlje djece koja isto imaju pravo na zelene površine, mišljenja sam da bi grad isto morao riješiti tu situaciju i jasno odrediti je li to park za obitelj i djecu ili za pse. Naime, zbog nekulture i nebrige mnogih vlasnika pasa (čast izuzecima), suživot nije moguć.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>