Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Ležeći policajci u Porinovoj

Poštovani

Zbog izvođenja radova na križanju ul Matice Hrvatske i Slavka Kolara promet je preusmjeren kroz ul Kneza Porina koja osim što je u izuzetno derutnom stanju nema nogostup niti s jedne strane a i uska je tako da se dva automobila jedva mogu mimoići. Već prvog dana situacija je krajnje neizdrživa jer se ti automobili voze neprilagođenom brzinom kroz ulice a i promet je toliko gust da se jedva može izvesti auto iz dvorišta. Obzirom na situaciju potrebno je kroz ulicu izvršiti posebnu regulaciju prometa i to na način da se duž ulice postavi niz ležećih policajaca kako bi se usporio promet. Navedeno je potrebno učiniti prije nego što se nešto dogodi obzirom na vrstu i stanje ceste jer cesta namijenjena ovakvoj vrsti prometa.

S poštovanjem

Rafael

2 komentara na: Ležeći policajci u Porinovoj

  • Ž. Šimunović

    U Ulici kneza Porina nisu potrebni ležeći policajci jer već tamo postoje ”ležeće rupe i neravnine”a u kišno vrijeme lokve i bazeni vode. Dakako da je ulicu potrebno temeljito rekonstruirati i urediti a to se traži od grada već 15 godina. Čak je u proračunu grada za 2016. godinu bio predviđen nekakav iznos od 1,7 milijuna kuna ali je on očigledno nestao.
    Nakon svega upitno je kada će Ulica kneza Porina biti uređena !

  • Krešimir

    Poštovani,

    zanima me kada ćete obnoviti ulicu Kneza Porina?
    Naime, to je jedina ulica u Velikoj Gorici čije su asfaltiranje financirali sami stanari.
    Za vrijeme izgradnje (nepotrebnog) kružnog toka sav promet je išao kroz ulicu Kneza Porina unatoč zabrani.
    Nažalost, veliki dio Velikogoričana ne zna voziti po kružnom toku, iako je samo jedna traka.
    Autobusna stanica u ulici Slavka Kolara u samoj blizini ulice Kneza Porina postavljena je na krivoj lokaciji.
    Prema pravilima sigurnosti cestovnog prometa svugdje u svijetu, pa i u 99.9 % Hrvatskoj, autobosna stajališta stavljaju se nakon križanja.
    Osim toga, Velikogoričani masovno staju na autobusno stajalište, radi obližnje trgovine, tako da vozači koji izlaze iz ulice Kneza Porina
    ugrožavaju svoj život, život svojih putnika jer nemaju pregled izlaska na cestu zbog vozila parkarina na autobusnom stajalištu.
    Zanima me zašto nema policije da kažnjava vozače?
    Molim vas, kada već trošite novac na obnovu cijele prometne infrastrukture u Gradićima, odvojite nešto i za ulicu Kneza Porina,
    s obzirom da generacije djece prolaze kroz ulicu, bez nogostupa, a bahati vozači ugrožavaju život djece i ostalih stanara i prolaznika kroz ulicu.
    Od grada se već godinama traži uređenje ulice, pa me zanima kada će se nešto poduzeti.

    Krešimir

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>