Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Gradonačelnik Barišić uručio stipendije goričkim učenicima i studentima

stipendije3Goričkim učenicima i studentima dodijeljene su stipendije za ovu školsku, odnosno akademsku godinu. Riječ je o 50 stipendija, 25 učenicima i 25 studentima, koje su dodijeljene na osnovu uspjeha u školovanju, odnosno prema socijalnom statusu. Učenici će dobivati 500, a studenti 1000 kuna mjesečno.

„Mislim da smo pametno uložili i ulažemo naša sredstva u obrazovanje naših učenika i studenata. Svakako želimo i njima i njihovim obiteljima smanjiti troškove obrazovanja i studiranja“, kazao je gradonačelnik Dražen Barišić, ističući kako će stipendisti vraćati svome društvu ono što su stekli svojim obrazovanjem, a da je Gradu u interesu da to čine u Velikoj Gorici.

Monika Grgar, studentica pete godine Učiteljskog fakulteta u Petrinji, treću godinu zaredom je stipendistica Grada. Ističe kako joj novčana pomoć puno znači, a ujedno je i motivacija za još bolji uspjeh.

„Jako mi pomaže ova stipendija zato što put do Petrinje nije baš jeftin. Svake godine sve više i više me to motivira kako bi bila što bolja i u svakom pogledu sve više napredovala“, ispričala nam je Monika.

Inače, stipendija Grada dodjeljuje se na 12 mjeseci, računajući od 1. rujna ove godine.

stipendije1