Grad Velika Gorica

Vijesti

Ljeto u Velikoj Gorici uz brojne sadržaje i manifestacije

ljetoLjeto u gradu zasigurno neće biti dosadno! Danas je u Centru za posjetitelje predstavljen program manifestacija i događanja koje nas očekuju u Velikoj Gorici i okolici kroz srpanj, kolovoz i rujan. Gradonačelnik Krešimir Ačkar uvodno je istaknuo kako se posljednjih nekoliko godina znatno ulaže kako bi društvene aktivnosti i život naši sugrađana bio na jednoj zavidnoj razini.
» Opširnije

Vijesti

Od rujna besplatni vrtići u Velikoj Gorici; Grad u potpunosti preuzima troškove predškolskoj odgoja

vrticiNa sutrašnjoj 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice donosi se povijesna odluka kojom vrtići u Velikoj Gorici postaju besplatni za roditelje. Jedno je to od glavnih predizbornih obećanja gradonačelnika Krešimira Ačkara, a koje će se realizirati početkom nove pedagoške godine. Kako će biti ostvaren ovaj strateški cilj, pojasnio je danas gradonačelnik Ačkar na konferenciji za medije u Dječjem vrtiću Lojtrica.
» Opširnije

Vijesti

Novi lokalni prijevoz kreće 1. srpnja 2024.; bit će besplatan za sve putnike

IMG_3015Sve je spremno za početak novog lokalnog prijevoza na području Velike Gorice od 1. srpnja 2024., a koji će kao što je i najavljeno za sve putnike biti besplatan. Objavljeni su vozni redovi za svih 16 linija na kojima će prometovati Arrivini autobusi na području Grada Velike Gorice. Sa novim prijevoznikom uvode se i nove linije kojima će se sa Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16, te Velika Mlaka i Mičevec.
» Opširnije

Vijesti

Gradonačelnik Ačkar nagradio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

ucenici1Školska godina je pri kraju, za samo nekoliko dana počinju ljetni praznici, a do tih praznika za učenike je bilo iscrpljujuće. Puno učenja u školama, ali i truda u izvannastavnim aktivnostima. Teško je bilo izabrati one najbolje među odličnim učenicima naših osnovnih i srednjih škola. A upravo su se oni najbolji među najboljima predstavili prvom čovjeku grada Velike Gorice koji im je čestitao i prigodno nagradio. U gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta prvo je nagradio naše osnovnoškolce.
» Opširnije

Vijesti

Građanima predstavljeni načini smanjenja otpada od hrane, ali i noviteti u sustavu gospodarenja otpadom na području grada

otp2Poduzetnici, predstavnici vrtićkih i školskih ustanova, jučer su u Poduzetničkom inkubatoru Velika Gorica imali priliku sudjelovati na specijaliziranoj radionici pod nazivom ‘Kako postupati s otpadom od hrane: Prilike za poduzetnike’. Riječ je o radionici koju je organizirao Grad Velika Gorica u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Velike Gorice VE-GO-RA i trgovačkim društvom VG Čistoća, a u suradnji s projektom CITIES FOOD2003 sufinanciranog iz programa Obzor2020 Europske unije.
» Opširnije

Vijesti

Ravnateljstvo civilne zaštite predstavilo kampanju 'Usvoji znanja da šteta bude manja'

cz1Da bi se građani upoznali s radom civilne zaštite i upoznali građane, posebno djecu s ulogom i djelovanjem operativnih snaga sustava civilne zaštite, podizanja svijesti o potrebi smanjenja rizika od katastrofa, kako se ponašati u slučaju katastrofa i kako odgovoriti na njih, Ravnateljstvo civilne zaštite u našem je gradu provelo kampanju „Usvoji znanja da šteta bude manja“.
» Opširnije

Vijesti

Crvenom križu predano novo vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

ck1Kako bi se našim sugrađanima s invaliditetom olakšao svakodnevni život, ali i poboljšala kvaliteta, Crveni križ Velika Gorica nabavio je novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom. Ključeve vozila danas je ravnateljici goričkog Crvenog križa Renati Deak uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar.
» Opširnije

Vijesti

Lista deficitarnih zanimanja za učenike prvih razreda za koje Grad Velika Gorica dodjeljuje stipendije za školsku godinu 2024./2025.

Odredbom članka 4. i 6. Pravilnika o dodjeli stipendija Grada Velike Gorice za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva (Službeni glasnik Grada Velike Gorice 03/2023.) propisano je da Gradonačelnik za svaku školsku godinu utvrđuje Listu deficitarnih zanimanja, broj i iznos stipendija.
» Opširnije

Vijesti

EU projekt 'Zaželi'

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Kodni broj: SF.3.4.11.01.0317, a u okviru Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021-2027., ZAŽELI – prevencija institucionalizacije, broj poziva: SF.3.4.11.01., Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom, Gradom Velika Gorica i Hrvatskom transpersonalnom asocijacijom provodi EU projekt pod nazivom „Socijalno uključivanje i pružanje potpore starijim osobama i osobama s invaliditetom“.
» Opširnije

Vijesti

Deseta godina provedbe EU projekta Svako dijete ima pravo na obrazovanje

Približava se kraj školske godine 2023./24. pa tako i završetak ovogodišnjeg projekta Svako dijete ima pravo na obrazovanje. Odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju u inkluzivnim uvjetima danas je postavljeni standard u vrtićima i školama Grada Velike Gorice.
» Opširnije

Str. 1 od 248123»102030Zadnja »