Grad Velika Gorica

Vijesti

Upaljena prva adventska svijeća

adventUpaljena je prva svijeća na adventskom vijencu ispred Muzeja Turopolja. Zbog epidemiološke situacije i sigurnosnih mjera ove godine adventske svijeće će biti paljene bez okupljenih vjernika.

Vijesti

Održana završna konferencija projekta ‘Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice’

otpadU plavom salonu gradskog nogometnog stadiona održana je završna konferencija na kojoj je predstavljena provedba projekta “Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”. Ovaj projekt Grad Velika Gorica i komunalno društvo VG Čistoća provode od prosinca 2018. godine, a sufinanciran je u visini 60,47 % sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. godine“.
» Opširnije

Vijesti

Smjernice za kvalitetnu participaciju djece u javnim politikama i odlučivanju

djecaGeneralna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Konvenciju o pravima djeteta 20. studenoga 1989. godine. Datum usvajanja Konvencije obilježava se kao Svjetski dan djece. Konvencija je prvi dokument u kojemu se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu.
» Opširnije

Vijesti

Vijenci i svijeće povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

svijeceDan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te žrtava Domovinskog rata prvi put se u Hrvatskoj obilježava kao nacionalni praznik. Tim povodom jutros su položeni vijenci kod spomenika poginulim velikogoričkim braniteljima.
» Opširnije

Vijesti

Anketa o proračunu: Velikogoričani kao prioritete vide medicinski centar i prometnice

rotor5U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za iduću godinu koja je trajala od 29.10. do 8.11. 2020. sudjelovale su 763 osobe. Prema rezultatima ankete Velikogoričani kao najvažniji projekt vide izgradnju medicinskog centra, dok za najvažnije područje proračunskog financiranja drže obnovu i izgradnju prometnica.
» Opširnije

Vijesti

Selnica na proljeće dobiva dječji vrtić

selnica1Vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Velike Gorice Ervin Kolarec obišao je danas sa suradnicima, te predsjednicom Vijeća mjesnog odbora Kristinom Klarić, radove na izgradnji dječjeg vrtića u Selnici. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a dovršetak izgradnje vrtića očekuje se u ožujku iduće godine.
» Opširnije

Vijesti

Gotovo 500 građana do sada dalo prijedloge na proračun; anketa traje do 8. studenoga

gradskaupravaKao što je već objavljeno, u tijeku je izrada prijedloga Proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu, a ove godine svim građanima je omogućeno da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete. Od prošlog četvrtka kada je anketa postavljena, svoje prijedloge na proračun dale su 492 osobe.
» Opširnije

Vijesti

Preminuo Krešo Hubak, nekadašnji dogradonačelnik Velike Gorice

hubakU 60. godini danas je iznenada preminuo nekadašnji zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice, Krešo Hubak.
» Opširnije

Vijesti

Svi sveti u Velikoj Gorici - položeni vijenci i svijeće na gradskom groblju

svisveti2Na dan Svih svetih položeni su vijenci i zapaljene svijeće pod Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i središnji križ unutar Gradskog groblja.
» Opširnije

Vijesti

Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se za desetak dana

pucekoviceva1Stotinjak novih parkirališnih mjesta kroz desetak dana biti će na raspolaganju stanarima Ulice Josipa Pucekovića, ali i svim građanima Velike Gorice koji svoju djecu dovoze u obližnji gradski vrtić kao i onima koji dolaze u Dom zdravlja.
» Opširnije

Str. 1 od 218123»102030Zadnja »