Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Potpisan Sporazum - Goričanima ostaje stari put do novog terminala

IMG_9406Građani Velike Gorice do novog terminala Zračne luke Franjo Tuđman moći će dolaziti kao i do sada Ulicom Rudolfa Fizira, na koju se nastavlja pristupna cesta do samog terminala. Definira to Sporazum kojeg su danas potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik Uprave MZLZ Jacques Marie Gerard Feron i član uprave MZLZ-a David Gabelica. Potpisivanju su, uz gradonačelnika nazočili pročelnik Dubravko Katulić i predsjednica gradske četvrti Pleso Mara Jurič.
» Opširnije

Vijesti

Zbog Turopoljske trke u nedjelju se zatvara dio Zagrebačke za sav promet

trka1Zbog održavanja 25. Turopoljske utrke, dio Zagrebačke bit će zatvoren za sav promet, a autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) i 319 (Velika Gorica – Lukavec) prometovat će djelomično izmijenjenim trasama u nedjelju, 26. ožujka, od 8 do 13.30 sati.
» Opširnije

Vijesti

U srijedu kreće sanacija Japine ulice

japaPočele su pripreme za presvlačenje dijela Ulice S.Fabijančića Jape, a radovi će početi u srijedu od kada će vrijediti i privremena regulacija prometa, odnosno prometovat će se jednim prometnim trakom. Ulica se presvlači u duljini od 300 metara, a ukupna vrijednost radova iznosi 543.951,88 kuna.
» Opširnije

Vijesti

Nova vrata Hrvatske u 21. stoljeću

IMG_4270_tonemappedTjedan dana prije početka redovnih operacija na novom putničkom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman impozantna zgrada, čiji su temelji postavljeni prije tri godine, predstavljena je na svečanom otvorenju.
» Opširnije

Vijesti

Barišić i Bandić isprobali vožnju novom autobusnom linijom 290

IMG_9312Večeras je, u 20 sati i 30 minuta, održana probna vožnja nove ZET-ove autobusne linije broj 290 – Velika Gorica – Zračna luka – Kvaternikov trg. Na probnoj vožnji od Zračne luke do Kvaternikovog trga provozali su se gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa svojim suradnicima.
» Opširnije

Vijesti

Počinje voziti autobusna linija 290: Velika Gorica – Zračna luka – Kvaternikov trg

busDugo najavljivana ZET-ova linija od Velike Gorice do Kvaternikova trga u Zagrebu u utorak će prevesti prve putnike.
» Opširnije

Vijesti

U Zračnu luku bez promjena za Velikogoričane

mzlz2Građani Velike Gorice, a posebice naselja Pleso u Međunarodnoj zračnoj luci imat će partnera. Upravo s ciljem omogućavanja normalnog režima prometa, pa čak i poboljšanog za gospodarstvenike Plesa, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u stalnim je kontaktima s upravom Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, a posljednji sastanak na navedenu temu održan je jučer u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.
» Opširnije

Vijesti

Velika Gorica će ugostiti Euro do 17 godina

IMG_9228Od 3. do 19. svibnja Hrvatska će biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina. Uz Rijeku, Kostrenu, Zaprešić, Lučko, Sesvete i Varaždin gdje će se 19. svibnja odigrati finalna utakmica jedan od domaćina prvenstva bit će i Velika Gorica gdje bi se prema trenutnom dogovoru trebale odigrati četiri, a moguće je da se na Gradskom stadionu odigra i pet utakmica.
» Opširnije

Vijesti

Od ideje do realizacije startup projekta

startupU sklopu projekta #StartupVG kojeg organiziraju Grad Velika Gorica i Zagrebački inkubator poduzetništva, jučer je u Velikoj Gorici održana motivacijska radionica „Od ideje do realizacije startup projekta“.
» Opširnije

Vijesti

Za stanare u Tomaševićevoj uštede i do 76 posto

IMG_9193Zgrada u Tomaševićevoj ulici do 1. svibnja dobit će novu fasadu i stolariju čime će postati energetski učinkovita, a time se i završava ciklus energetske obnove zgrada u sustavu GSG V. Gorice za natječaj iz 2015. godine te uskoro kreće novi dio obnova stambenih zgrada.
» Opširnije

Str. 1 od 182123»102030Zadnja »