Grad Velika Gorica

Vijesti

Ministrica Obuljen Koržinek otvorila Interpretacijski centar Muzeja Turopolja: Turopolje je zadužilo hrvatsku kulturu, ovdje se čuva njegova baština

intc1Povijesni je danas dan za kulturu Turopolja i Velike Gorice. Točno u podne svečanim rezanjem vrpce otvoren je Interpretacijski centar Muzeja Turopolja – zgrada koja će od sada pa nadalje čuvati svu ostavštinu bogate turopoljske baštine. Riječ je o kapitalnom projektu muzejske baštine i kulture ne samo našeg turopoljskog kraja, nego i cijele Hrvatske jer ovakvim modernim zdanjem Velika Gorica staje uz bok europskim prijestolnicama kulture.
» Opširnije

Vijesti

Biciklističkom stazom od tri kilometra povezana Velika Gorica s mjestima Donjeg Turopolja

bic1Manifestacija 6. Dani cikloturizma u Velikoj Gorici bili su prilika za promociju nove biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča koja je sufinancirana europskim sredstvima. Ruta je to duga nešto više od 3 kilometara u jednom smjeru, a vodi kroz prirodu uz stari radar i Vukovinsko jezero. Biciklom se danas njom provozao i gradonačelnik Krešimir Ačkar uz sudionike konferencije i učenike iz Slovenije.
» Opširnije

Vijesti

Nagrađeni mladi i uspješni sportaši borilačkih sportova: ‘Vi ste najbolji ambasadori Velike Gorice’

sportasi1Mlade, nadarene i uspješne sportaše borilačkih sportova, njih 32 koji su, svak u svom sportu postigli iznimne rezultate prigodno je nagradio Grad Velika Gorica. Jutros je u gradskoj vijećnici održan svečani prijem mladih sportaša, članova šest velikogoričkih klubova koji njeguju borilačke sportove: Judo klub Pinky, Judo klub „Kokica”, Tekvando klub Velika Gorica, Karate klub „Centar”, Karate klub Velika Gorica te Hrvački klub Velika Gorica 1991.
» Opširnije

Vijesti

Grad Velika Gorica dobio suglasnosti za gradnju škole u Kurilovcu i dogradnju OŠ Eugena Kumičića

OS-Eugena-Kumicica-2Kada su u pitanju nova ulaganja u školstvo i proširenje kapaciteta. Grad Velika Gorica 21. ožujka dobio je suglasnost od Ministarstva znanosti i obrazovanja za izgradnju i opremanje Osnovne škole Kurilovec sa sportskom dvoranom i vanjskim sadržajima te dogradnja i rekonstrukcija Osnovne škole Eugena Kumičića.
» Opširnije

Vijesti

Prvi urbani vrt u Hrvatskoj: Stare sorte voćki posađene na zelenoj površini OŠ Nikole Hribara

urb-vrtIza Osnovne škole Nikole Hribara posađen je prvi javni urbani voćnjak. Rezultat je to suradnje s Gradom Velika Gorica, a u projekt su se, uz školu, uključili i Urbani šumari. Voćnjak će imati 94 sadnica 19 starih sorti voćki, poput duda, lijeske, borovnice, jabuke, kupine, maline, ogrozda, smokve i trešnje.
» Opširnije

Vijesti

Hrvatske vode uložile 20 milijuna eura u Veliku Goricu: U tijeku asfaltiranje još jedne prometnice

3U tijeku je asfaltiranje ceste uz kanal koji vodi od Petrovine Turopoljske do Lukavca u dužini od dva kilometra. Mještanima ovih naselja znatno će to olakšati povezanost s Velikom Goricom za vrijeme velikih oborina i poplava. Radove su danas obišli generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Krešimir Ačkar.
» Opširnije

Vijesti

Podijeljene prve gradske sportske stipendije

sportskePo prvi puta u svojoj povijesti Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice dodijelila je stipendije mladim sportašima. Imena koja će ostati zapisana u povijesti su Ema Filković iz Karate kluba Velika Gorica, Antonija Jozepović iz Odbojkaškog kluba Velika Gorica, Edita Zvonarić iz Judo kluba Pinky, Leonardo Kovačić iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991 i Tena Pereković iz Judo kluba Kokica, a koji će mjesečno godinu dana dobivati po 100 eura.
» Opširnije

Vijesti

Napreduje izgradnja škole u Dubrancu, učenici će u nove školske klupe sjesti na jesen

dubranec1Nastavu u novoj školskoj godini djeca iz Dubranca trebala bi dočekati u novim školskim klupama područne škole koja je trenutno u izgradnji. Podsjetimo, škola je stradala u razornom potresu te je u potpunosti morala biti uklonjena. Radove na izgradnji danas je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar, a prema situaciji na terenu izvedeni su najzahtjevniji radovi te će uskoro biti vidljive i konture škole.
» Opširnije

Vijesti

Otvoren Poduzetnički inkubator - najvažniji projekt za razvoj velikogoričkog poduzetništva

4Novi poduzetnički inkubator Grada Velike Gorice danas je obišao i premijer Andrej Plenković u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlića, ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, gradonačelnika Krešimira Ačkara i drugih suradnika.
» Opširnije

Vijesti

Velika Gorica domaćin Dana cikloturizma

ciklo1U Turističkoj zajednici grada Velike Gorice predstavljeni su 6. Dani cikloturizma koji će se održati od 9. do 11. travnja. Riječ je o najvećoj konferenciji posvećenoj razvoju ove brzorastuće grane turističke industrije, a održat će se pod sloganom ‘Urban Mobility, Green Adventures’. Ovaj događaj svake godine okupljaju sve najvažnije dionike njegovog razvoja, od predstavnika ministarstava, sustava turističkih zajednica, regionalnih i lokalnih samouprava, razvojnih i turističkih agencija, pa sve do privatnih turističkih subjekata, klubova i poduzetnika u turizmu. Velika Gorica nije slučajno odabrana za domaćinstvo ovogodišnjeg izdanja Dana cikloturizma.
» Opširnije

Str. 1 od 246123»102030Zadnja »