Grad Velika Gorica

Vijesti

Deset kilometara novog asfalta u Velikoj Mlaki, Šiljakovini, Velikoj i Maloj Buni, te Ključić Brdu

obilazak1Obnova i ulaganje u komunalnu infrasturkturu na velikogoričkom području nastavlja se punom parom, pa je gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao novoasfaltirane ulice u Velikoj Mlaki, Šiljakovini, Maloj i Velikoj Buni i Ključić Brdu. Za ukupno oko 10 kilometara novoasfaltiranih prometnica iz gradskog proračuna izdvojeno je više od milijun eura.
» Opširnije

Vijesti

Anketa: Lokacija gradske zelene tržnice u Velikoj Gorici

trznica2Više od deset godina prošlo je od izmještanja velikogoričke zelene tržnice iz prostora Tržnog centra. Tada je većinski vlasnik Tržnog centra odlučio prostor tržnice iznajmiti inozemnom trgovačkom lancu (u to vrijeme Billa), a tržnica je preseljena na gradski prostor u Školskoj ulici.
» Opširnije

Vijesti

Gradsku upravu posjetili sudionici ERASMUS+ projekta 'Education Accessed with Games'

erasmusGradska uprava Velike Gorice ugostila je danas sudionike ERASMUS+ projekta „Education Accessed with Games“. Domaćin projekta u Hrvatskoj je Srednja strukovna škola Velika Gorica, a nositelj projekta (glavni koordinator) je škola iz Italije – Istituto Compresivo San Giovanni Bosco iz Catanie na Siciliji.
» Opširnije

Vijesti

Poduzetnički inkubator dobiva konture: Vjerujemo kako će iz ove zgrade izaći novi Rimac ili Infobip

inkubator1Nakon što su sredinom listopada započeli radovi na izgradnji poduzetničkog inkubatora, u utorak je gradilište u Podložnici obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima. Zgrada u kojoj će svoje mjesto moći naći mladi koji žele pokrenuti vlastito poslovanje, učenici i studenti koji će kroz praksu i stjecanje kontakta s poduzetništvom i poduzetničkom klimom razviti poduzetničke vještin te poduzetnici do pet godina starosti koji će dobiti pristup znanjima i uslugama te boljem međusobnom umrežavanju, već je dobila konture, a završetak se planira do kraja godine. Projekt je to vrijedan gotovo 3,5 milijuna eura, od čega je 2.822.045 eura sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
» Opširnije

Vijesti

Sadnja 500 novih stabala na području grada

sadnjaGrad Velika Gorica osigurao je sredstva putem natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama za projekt ozelenjivanja gradskih i prigradskih područja. Osigurano je s 80% sufinanciranja sredstva za sadnju 500 novih stabala na području Velike Gorice, kao i nabavku cisterne za zalijevanje stabala. Dio je to planiranih ulaganja u zelenu infrastrukturu u ovoj godini.
» Opširnije

Vijesti

Novih tri i pol kilometra asfalta u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu

ceste1S dolaskom ljepšeg vremena, počelo je intenzivno obnavljanje cesta diljem velikogoričkog kraja. U obilasku radova u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici objasnili su gdje se što radi te koji su planovi za ova naselja.
» Opširnije

Vijesti

Velika Gorica započinje energetsku transformaciju: Do kraja godine 22 javna objekta dobit će sunčane elektrane

Pokrenut je projekt „Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE“ čiji je cilj korištenje sunčeve energije za proizvodnju električne energije u javnim zgradama u Velikoj Gorici.

solarniVrijednost ovoga projekta iznosi nešto više od 654 tisuće eura, od čega je 533 tisuće financirano iz bespovratnih sredstava putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014. do 2021. godine, dok ostala sredstva financira Grad sa svojim partnerima.
» Opširnije

Vijesti

Uređeno kombinirano igralište kraj Gradske dvorane

igralisteDotrajalo kombinirano igralište kraj Gradske Sportske dvorane u Rakarju zasjalo je u novom sjaju. Naime, postavljena je meka podloga od polipropilena-kopolimera, a postavljena su i dva koša za košarku. Obnovu vrijednu oko 40 tisuća eura sufinanciralo je Ministarstvo turizma i sporta s preko 30 tisuća eura.
» Opširnije

Vijesti
,

Asfaltirano 2 km prometnica u Čičkoj Poljani; novi asfalt i u Markuševcu

poljana1Nastavlja se uređenje prometnicama u goričkim selima, a među posljednjima završavaju radovi u Čičkoj Poljani te Turopoljskom Markuševcu koje je jutros obišao i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.
» Opširnije

Vijesti

Veliko srce Velike Gorice: donacije za stradale u potresu u Turskoj

turska1Humanitarnu akciju „Alie je život” do sada je podržao veliki broj naših sugrađana. Ljudi su donirali dječje pelene, dječju hranu, adaptirano mlijeko, dječju kozmetiku, dječja kolica, nosiljke za tijelo, tople jakne, kape, štrample i čarape za djecu te dječje dekice. Organizatori su zadovoljni odazivom Velikogoričanki i Velikogoričana.
» Opširnije

Str. 1 od 236123»102030Zadnja »