Grad Velika Gorica

Vijesti

Počinje istraživanje geotermalnog potencijala Velike Gorice

zrakNacionalnim planom oporavka i otpornosti predviđeno je, kao posebna investicija „Poticanje energetske učinkovitosti, toplinarstva i obnovljivih izvora energije za dekarbonizaciju energetskog sektora“. Time se planira poticati energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije u industriji te modernizacija sustava toplinarstva, a na karti istraživanja našla se i Velika Gorica.
» Opširnije

Vijesti

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti; sjećanje na 'Oluju'

danpobjede1Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, izaslanstvo Grada Velike Goricepoložilo je danas vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na platou ispred Gradskog groblja.
» Opširnije

Vijesti

Projekt 'Solarni grad' – na 22 javne zgrade postavljaju se solarni paneli

solar-ciceOvih dana Velika Gorica kreće u realizaciju projekta ”Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE” koji ima za cilj korištenje sunčeve energije na javnim zgradama u vlasništvu Grada .
» Opširnije

Vijesti

Povećanje prometne sigurnosti na raskrižju u Velikoj Mlaki

mlaka2U srijedu 20.07.2022. započeti će se sa izvođenjem radova na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja na raskrižju Zagrebačke ulice – Ulice Nikole Kramarića – NC Ž310900 u naselju Velika Mlaka. Radovi će se izvoditi od 20.07.2022. do 31.08.2022. godine. Promet će se odvijati sukladno elaboratu privremene regulacije prometa.
» Opširnije

Vijesti

Dvije ulice u Kobiliću po prvi puta prekrivene asfaltom; novi asfalt i u dijelovima Kolodvorske i Školske

kolodvorskaNastavlja se podizanje kvalitete komunalne infrastrukture na širem području našeg grada, kako u centru tako i okolnim naseljima.
» Opširnije

Vijesti

Grad s 50 tisuća kuna sufinancira kupnju automobila za teško stradalu Josipu Smolčić

jsmolcicGrad Velika Gorica odlučio se uključiti u akciju ‘Putovanje za život’, kojom se prikupljaju sredstva za kupnju posebno prilagođenog automobila za Josipu Smolčić, koja je teško stradala u prometnoj nesreći i ostala nepokretna. Gradonačelnik Krešimir Ačkar joj je danas u ime Grada dodijelio ugovor o sufinanciranju nabave automobila za prijevoz osoba s invaliditetom u iznosu od 50.000 kuna.
» Opširnije

Vijesti

Započela izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti

centar1Na gradilištu uz Srednju strukovnu školu Velika Gorica svečano je obilježen početak radova na izgradnji prvog od ukupno tri objekta – centara izvrsnosti, u sklopu 113,44 milijuna kuna vrijednog europskog projekta ‘Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu-Industrija 4.0’.
» Opširnije

Vijesti

Velikoj Gorici najviša ocjena za transparentnost proračuna

gradskaupravaInstitut za javne financije predstavio je rezultate osmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih/lokalnih jedinica. Istraživanje se odnosi na proračune za 2022. godinu.
» Opširnije

Vijesti

Kirinčićeva se spaja s obilaznicom: ‘Kurilovcu, ali i cijelome gradu dat će novu prometnu komunikaciju i podići kvalitetu života’

kirinciceva1Grad Velika Gorica u posljednje vrijeme intenzivirao je lobiranje po pitanju državnih projekata kako bi ih što više završilo u našem gradu, odnosno kako bi za dobrobit i povećanje standarda „zagrabili“ što više sredstava iz proračuna Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Europske unije.
» Opširnije

Vijesti

Za koji dan građanima će biti dostupna 22 nova parkirališna mjesta u Bonifačićevoj ulici

bonifacicevaGradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je Gradsku četvrt Braće Radić u kojoj su u tijeku radovi na izgradnji parkirališta u Bonifačićevoj ulici, a dovršeno je košarkaško igralište. Projekt uređenja parkirališta u Bonifačićevoj ulici težak je oko 200 tisuća kuna.
» Opširnije

Str. 1 od 232123»102030Zadnja »