Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica predvodnik zelene tranzicije – na 22 gradske ustanove postavljene sunčane elektrane

solar12U Pučkom otvorenom učilištu danas je održana završna konferencija projekta „Velika Gorica – solarni grad – odbrojavanje”. Na čak 22 objekta ustanova javne namjene postavljene su sunčane elektrane što Veliku Goricu svrstava među vodeće gradove u korištenju obnovljivih izvora energije. Konferenciji je prisustvovao ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, predstavnici REGEA-e, Energetskog instituta Hrvoje Požar te domaćin gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je pohvalio svoje suradnike na odlično napisanim projektima. Podsjetio je da je osnovna škola u Čiču bila pilot projekt, a ušteda na električnoj energiji iznosi više od 50 posto.
» Opširnije

Vijesti

Počelo uklanjanje mosta u Čičkoj Poljani, slijedi izgradnja novog

cicka-poljanaZapočeli su radovi na uklanjanju starog mosta u Čičkoj Poljani nakon čega će se krenuti u izgradnju novog betonskog mosta. Investicija je vrijedna 1,2 milijuna eura, a radovi će trajati 180 radnih dana.
» Opširnije

Vijesti

Čužićeva ulica na Plesu, Lužec i glavna cesta kroz Krušak dobili novi asfalt

krusakUkupne vrijednosti oko 220.000 eura gradonačelnik je obišao danas dovršene radove na asfaltiranju prometnica na tri lokacije, od Gradske četvrti Pleso, do Lukavca i Krušaka.
» Opširnije

Vijesti

Uz novu mobilnu aplikaciju istražite ljepote Velike Gorice i okolice

vodic1Velika Gorica i Turopolje dobili su svoj mobilni turistički vodič pod nazivom “Touropolje.com” koji će domaćim i stranim gostima približiti ljepote, povijest i baštinu turopoljskog kraja. Web platforma i sve njene posebnosti danas su predstavljene na službenoj promociji u prostorijama Turističkog informativnog centra.
» Opširnije

Vijesti

U obilasku radova: U Vukovini se uređuje dom, u Starom Čiču asfaltirana ulica, kapelica u Ribnici u novom ruhu

ribnicaU obilasku mjesnih odbora gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima danas je obišao Vukovinu, Staro Čiče i Ribnicu.
» Opširnije

Vijesti

Sportska zona na Plesu obogaćena novim košarkaškim igralištem

plesoSportska zona na Plesu obogaćena je novim košarkaškim igralištem koje je obnovljeno, asfaltirano i presvučeno podlogom od sintetske gume, a ukupna vrijednost radova je 64.973,44 eura u čemu je dio stigao iz EU fondova, a ostatak je investirao Grad Velika Gorica.
» Opširnije

Vijesti

U Kolarevoj ulici gradi se vježbalište na otvorenom

teretana1Na radost velikogoričkih rekreativaca i onih koji će tek postati u tijeku je gradnja najmodernijeg uličnog vježbališta u Gradskoj četvrti „Braća Radić”. Popularno Street workout vježbalište prostirat će se na 135 kvadrata i imat će moderne sprave poput užeta za penjanje, karike, spravu za zgibove i anti traumatsku podlogu. Osim toga, bit će postavljene i slavine s pitkom vodom. Radove vrijedne nešto više od 43 tisuće eura izvodi VG Komunalac, a trebali bi biti završeni do sredine ožujka.
» Opširnije

Vijesti

Novi kolnik i pješačka staza u Petrovini Turopoljskoj

petrovina1Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je radove na izgradnji kolnika i pješačke staze u Petrovinskoj ulici, od kanala Sava-Odra do Društvenog doma, u Petrovini Turopoljskoj.
» Opširnije

Vijesti

Potpisani ugovori o financiranju sa gradskim sportskim savezima

sportPredstavnici triju goričkih sportskih saveza i zajednice danas su u Gradskoj upravi potpisali ugovore o dodjeli sredstava. Ove godine za sport i rekreaciju u proračunu je osigurano gotovo 1,8 milijuna eura. Gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom potpisivanja ugovora zahvalio im je na dosadašnjem radu, pogotovo s djecom i mladima.
» Opširnije

Vijesti

Potpredsjednik Vlade Bačić u radnom posjetu Velikoj Gorici

bacic1Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić danas je boravio u službenom posjetu Gradu Velikoj Gorici gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i njegovim suradnicima o obnovi od potresa privatnih zgrada i kuća na tom području, a razgovarali su i o državnoj imovini koju Ministarstvo daje na raspolaganje Gradu Velikoj Gorici.
» Opširnije

Str. 1 od 245123»102030Zadnja »