Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Nakon četvrt stoljeća prvi automobili prošli kroz prolaz na Plesu

pleso1Gradska četvrt Pleso od danas je ponovno povezano sa Zračnom lukom prolazom koji je zbog sigurnosnih razloga bio zatvoren od 1996. godine.
» Opširnije

Vijesti

Grad Velika Gorica i UNICEF nastavljaju uspješnu suradnju i u 2020. godini

graduprava11Obnovom Sporazuma o suradnji u 2020. godini nastavlja se uspješna suradnja između Grada Velike Gorice, gradskih tvrtki VG Čistoća i VG Vodoopskrba i UNICEF-a. Sporazum su potpisali Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Dražen Barišić, gradonačelnik Grada Velike Gorice, Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće i Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.
» Opširnije

Vijesti

Uključite se u ZMAG-ov projekt EdUTOPIJA 21

Edutopija21U sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu 1. veljače započet će obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice.
» Opširnije

Vijesti

Besplatna predstava: Uzbuna u Plastičnom carstvu

uzbunaEdukativna predstava “Uzbuna u Plastičnom carstvu” koja progovara o štetnostima plastike, utjecaju otpada na okoliš i atmosferu, a potiče na recikliranje i ponovnu uporabu ponovo će zaigrati u dvorani Galženica i to u petak, 27.12. s početkom u 19:30 sati.
» Opširnije

Vijesti

Krenula je Aglomeracija! U sljedeće tri godine novi kanalizacijski sustav

aglo1Dugoočekivani projekt Aglomeracija Velike Gorice – Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, zapravo projekt postavljanja 145 km novih kanalizacijskih cijevi i priključenja domaćinstava na kanalizacijski sustava s gradnjom novog pročistača otpadnih voda, danas je i službeno započeo u svojem građevinskom dijelu.
» Opširnije

Vijesti

Zasvijetlila i treća adventska svijeća ispred Muzeja Turopolja

svijeca1U društvu brojnih sugrađana gradonačelnik Dražen Barišić upalio je večeras treću svijeću, koja je simbol radosti, na adventskom vijencu ispred Muzeja Turopolja.
» Opširnije

Vijesti

Nastavili višestoljetnu tradiciju Lucijskog spravišća

pot1Od godine 1612. na dan Svete Lucije održava se izbor turopoljskog župana na velikom spravišču. Tako je bilo i sinoć u Starom gradu Lukavcu gdje su se još jedanput okupili turopoljsko bratstvo i prijatelji Plemenite opčine kako bi nastavili stoljetnu tradiciju održavanja velikog Lucijskog spravišća.
» Opširnije

Vijesti

Dodijeljena godišnja priznanja Grada

nagrade1U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica svečanom akademijom obilježen je Dan Grada, a najvažniji dio večeri svakako je dodjela javnih priznanja osobama tj. udrugama koje su svojim djelovanjem osnažili grad Veliku Goricu.
» Opširnije

Vijesti

Velika Gorica uvodi sustav video nadzora prometa

goricanka2Projekt sustava video nadzora javnih površina Grada Velike Gorice dio je cjelovitog projekta sustava tehničke zaštite. Prilikom izrade projektne dokumentacije u obzir se uzelo da se ovaj projekt odnosi na implementaciju koncepta ˮPametnih gradova i općinaˮ.
» Opširnije

Vijesti

Nove Wi-Fi točke za besplatan pristup internetu

mbuna2Grad Velika Gorica je postavio 10 novih WIFI pristupnih točaka na 7 lokacija u okolnim naseljima Velike Gorice u sklopu projekta proširenja dostupnosti interneta.
» Opširnije

Str. 1 od 208123»102030Zadnja »