Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Goričani prvi koriste e-upis u gruntovnicu

sudOd prošloga tjedna u Velikoj Gorici je započelo testno podnošenje prijedloga za upise u zemljišne knjige elektroničkim putem. Radi se o e-upisu u gruntovnice koji je u Velikoj Gorici i Osijeku startao kao pilot projekt kako bi se testirao novi “Zajednički informacijski sustava zemljišnih knjiga i katastra”, a koji će od sredine ožujka zaživjeti na razini cijele Hrvatske.
» Opširnije

Vijesti

Grad potiče razvoj poduzetništva i obrtništva

rakitovec2S ciljem poticanja razvoja obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, Grad Velika Gorica će i u ovoj godini provoditi niz mjera i aktivnosti. Kroz program dodjele bespovratnih financijskih sredstava dijelit će se potpore koje mogu ostvariti obrti, mala i srednja trgovačka društva sa sjedištem (a obrtnici i s prebivalištem) na području Grada Velike Gorice.
» Opširnije

Vijesti

I Goričani će se voziti za 4 kune

zetVelikogoričani će od 1. ožujka, baš kao i Zagrepčani, kartu za vožnju od pola sata, plaćati 4 kune. Tako cijelo velikogoričko područje postaje jedinstvena zona prilikom kupnje pojedinačne karte.
» Opširnije

Vijesti

Stanari: ‘Imamo uštedu od 50 % na grijanju’

IMG_8810Energetskom obnovom vodotornja, stanari koji žive u toj zgradi, a prema riječima predstavnika stanara Petra Bratolića, ostvarili su uštede u grijanju od 50 posto. Upravo iz tog razloga,nastavlja se projekt energetske obnove zgrada. Gradsko stambeno gospodarstvo, nakon četiri obnovljene zgrade, upravo je predalo na natječaj projekte za još 16 zgrada. Tim povodom održana je danas i konferencija za novinare na kojoj je pohvalu Velikoj Gorici uputio i sam ministar graditeljstva Lovro Kuščević.
» Opširnije

Vijesti

Gradonačelnik o suradnji s POT-om

IMG_8809Gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos danas su održali radni sastanak s Plemenitom opčinom turopoljskom, a na kojemu se razgovaralo o djelovanju ove udruge koja baštini osam stoljeća povijesti Turopolja.
» Opširnije

Vijesti

Gorica dobiva kardiološku ambulantu

IMG_8791Potpisivanjem Ugovora između Grada Velike Gorice i Doma zdravlja Zagrebačke županije, korak smo bliže otvaranju kardiološko internističke ambulante. Podsjećamo kako je prostor za ambulantu uređen u prostorima velikogoričkog Doma zdravlja, a s 400 tisuća kuna Velika Gorica sufinancirat će i nabavku potrebne medicinske opreme. Prije svega je tu riječ o ultrazvučnom aparatu koji se koristi u kardiologiji, ergometru, holteru srca i holteru tlaka.
» Opširnije

Vijesti

Završen projekt ‘U mojem dvorištu’

IMG_1051Uplatom sredstava Europske unije završen je projekt „U mojem dvorištu“ u kojem je glavni dio bio izgradnja reciklažnog dvorišta u Mraclinskoj Dubravi. Uplata je obavljena 9.1.2017. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,39 milijuna kuna, od čega je Europska unija sufinancirala 7,96 milijuna.
» Opširnije

Vijesti

Asistenti za sve jer djeca su prioritet

svakodijete1Projekt “Svako dijete ima pravo na obrazovanje” i ove godine osigurava stručnu podršku djeci s teškoćama u razvoju kroz inkluzivni odgoj i obrazovanje, a u tekućoj školskoj godini 61 pomoćnik radi s djecom u školama.
» Opširnije

Vijesti

Grad nastavlja sa subvencijama dovoza pitke vode i odvoza fekalne kanalizacije

graduprava11Grad Velika Gorica i u ovoj godini nastavlja sa sufinanciranjem odvoza fekalne kanalizacije i dovoza pitke vode kućanstvima.
» Opširnije

Vijesti

Konferencija o komunalnom gospodarstvu u Bruxellesu

bris4Na 3. konferenciji o komunalnom gospodarstvu u Bruxellesu govore renomirani stručnjaci za okolišna pitanja i EU financiranje te eurozastupnici, a predstavljaju se i primjeri dobre prakse upravljanja komunalnim uslugama iz Bruxellesa.
» Opširnije

Str. 1 od 180123»102030Zadnja »