Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Ačkar učiteljicama: 'Vi ste ponos grada, vi gradite budućnost Velike Gorice!'

uciteljice1U konkurenciji je bilo čak 513 odgojno-obrazovnih djelatnica iz cijele Hrvatske, a najboljima je proglašeno čak osam učiteljica s našeg područja: Karmela Boc i Tihana Strmo iz ZTŠ Rudolfa Perešina, Valentina Japec i Vesna Stipić iz OŠ Nikole Hribara, Dalia Kager iz OŠ Eugena Kvaternika, Kristina Lučić iz Gimnazije Velika Gorica, Renata Kolarec i Anastazija Komljenović iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog. Bio je to, naravno, dovoljno dobar razlog da gradonačelnik Krešimir Ačkar sve njih okupi na prijemu u gradskoj upravi.
» Opširnije

Vijesti

23. Gastro Turopolja je humanitarnog karaktera - prikupljena sredstva idu za Ivana Šćepinu

gastroOd 4. do 13. listopada Velika Gorica ponovo živi u znaku gastronomije i lokalnih specijaliteta te postaje središtem vrhunskih okusa i tradicije. Pred nama je 23. Gastro Turopolja koji će se održati narednog vikenda, dok će veliki, tradicionalni ručak održati u nedjelju 13. listopada u Parku Plemenite općine Turopoljske.
» Opširnije

Vijesti

Potpisan ugovor o dovršetku radova na vatrogasnom domu u Buševcu; otvorenje na proljeće

busevec1Na proljeće 2025. godine buševskim vatrogascima, kao i svim mještanima i udrugama, na raspolaganju i u funkciji će biti novi vatrogasni dom. Gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnikom izvođača radova potpisao je ugovor za dovršetak izgradnje vatrogasnog doma vrijedan milijun i 34 tisuće eura.
» Opširnije

Vijesti

Dan ružičaste vrpce: Rak dojke je 90% izlječiv ako se na vrijeme postavi dijagnoza

ruz1Kišobrani su grad obojili u ružičasto! Šetnju sa svrhom povodom Dana ružičaste vrpce danas je tradicionalno organizirala Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u znaku podrške oboljelima od raka dojke, ali i podizanju svjesnosti o važnosti prevencije. Članicama Udruge, pridružili su se brojni članovi obitelji, prijatelji i građani koji su prošetali Velikoj Goricom kako bi potaknuli i osvijestili žene, ali i muškarce da je samopregled kao i rano otkrivanje bolesti može poboljšati kvalitetu života, ali i velike su šanse za izlječenje.
» Opširnije

Vijesti

Obilježena 33. obljetnica osnutka 153. brigade HV-a

153brg1Obilježavanja 33. obljetnice osnutka 153. brigade HV-Velika Gorica započelo je okupljanjem članova Udruge 153. brigade u prostorijama Udruge . Slijedilo je u 16 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja Golubica na platou kod Gradskog groblja u Velikoj Gorici. Obilježavanju obljetnice brigade pridružio se i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
» Opširnije

Vijesti

Premijer Plenković otvorio školu u Dubrancu, a gradonačelnik Ačkar poručio: 'Škola je danas simbol snage i zajedništva'

dubranec1Nakon što je školu u Dubrancu 2020. godine potres oštetio do mjere da je morala u potpunosti biti uklonjena, školsko zvono ponovno je zazvonilo na istom mjestu! Iako je nastava u novoj područnoj školi Eugena Kvaternika krenula s početkom nove školske godine, premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Krešimir Ačkar danas su i službeno otvorili školu u Dubrancu koja danas stoji na ponos svih mještana Vukomeričkih gorica, ali i kao simbol obnove.
» Opširnije

Vijesti

Most u Čičkoj Poljani pred samim završetkom, slijedi betonaža i postavljanje drvene ograde

most1Izgradnja mosta u Čičkoj Poljani u završnoj je fazi. Kako napreduju radovi na projektu vrijednim oko milijun i 234 tisuća eura, provjerio je danas gradonačelnik Krešimir Ačkar.
» Opširnije

Vijesti

Rastu plaće zaposlenicima vrtića u Velikoj Gorici; potpisan novi kolektivni ugovor

sindikatiPotpisan je kolektivni ugovor o povećanju materijalnih prava zaposlenicima u predškolskom odgoju na području Velike Gorice. Ugovor je s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom jutros su potpisale predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić te predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić. Ovim ugovorom djelatnicima u vrtićima na području Velike Gorice plaće će porasti u prosjeku za 22%.
» Opširnije

Vijesti

Potpredsjednik Vlade RH Branko Bačić u Velikoj Gorici

bacic1Ovo je već peti posjet ministra Bačića našem gradu otkako je prije godinu i pol dana preuzeo funkciju čelnika Ministarstva. Zadovoljstvo suradnjom naglašava gradonačelnik Ačkar ističući kako se uz ministrovu pomoć rješavaju problemi nagomilani desetljećima.
» Opširnije

Vijesti

Nova škola u Dubrancu primila svoje učenike

skola-dubranec1Pjesmom i plesom učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda dočekali su svoje prijatelje prvašiće u novoizgrađenoj školi u Dubrancu. Prekrasnim prostorom odjekivao je dječji smijeh. Učenike i njihove roditelje došao je pozdraviti i gradonačelnik Krešimir Ačkar.
» Opširnije

Str. 1 od 251123»102030Zadnja »