Grad Velika Gorica

Vijesti

Dvadeset i pet godina od Oluje, slavimo Dan pobjede

danpobjede1Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, izaslanstvo Grada Velike Gorice predvođeno zamjenikom gradonačelnika Ervinom Kolarcem i predsjednikom Gradskog vijeća Nevenom Karasom položilo je vijence pod Spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred Gradskog groblja.
» Opširnije

Vijesti

Natječaj za dodjelu Stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2020./2021.

Temeljem članka 12. Pravilnika o dodjeli stipendija Grada Velike Gorice za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva (Službeni glasnik Grada Velike Gorice 01/2018.) Gradonačelnik Grada Velike Gorice raspisuje Natječaj za dodjelu Stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2020./2021.
» Opširnije

Vijesti

Radovi u Markuševcu: Spremište i garaža za vatrogasce, nove prostorije za društveni život

markusevecVatrogasni i društveni dom u Markuševcu Turopoljskom dobiva dodatne prostorije koje će biti na usluzi mjesnim vatrogascima, ali i mještanima za društvene potrebe.
» Opširnije

Vijesti

U Dubrancu izgrađena oproštajna građevina

dubranecPosljednji ispraćaji pokojnika iz crkve u dubranečkoj župi Gospe Snježne uskoro će biti stvar prošlosti. Dugoočekivan projekt gradnje ispraćajne građevine u svojoj je finalizaciji, objekt je izgrađen, ugrađuje se oprema, a u narednim tjednima bit će uređen i okoliš s ispraćajnim trgom čime će ovo groblje dobiti potrebitu građevinu.
» Opširnije

Vijesti

Aglomeracija: Kobilić pri kraju, Lukavec blizu 80 posto dovršenih radova

aglomeracijaDugoočekivana kanalizacija stigla je do Lukavca gdje su u punom jeku radovi u sklopu projekta Aglomeracija Velika Gorica čime će 350 domova u ovom selu dobiti besplatne priključke na kanalizaciju. Dio radova koji se odnosi na Lukavec vrijedan je 18,5 milijuna kuna.
» Opširnije

Vijesti

Zadarska za sada ostaje i dalje slijepa ulica

podbreznica1Grad Velika Gorica, putem Gradske četvrti Miljenko Granić, koja zastupa interese svih mještana na svom području, primio je zahtjev za spajanjem Zadarske ulice na Ulicu dr. Jurja Dobrile, u planu rada za 2020. godinu. Sukladno tome, a i važećoj prostorno planskoj dokumentaciji nametnula se potreba za daljnji razvoj gradske ulične mreže na području grada i logično je bilo razmišljati u spomenutom smjeru.
» Opširnije

Vijesti

HT ulaže 29 milijuna kuna u spajanje 14.000 kućanstava Velike Gorice na optiku

vgwifiHrvatski Telekom, najveći privatni investitor u Hrvatskoj započeo je s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području grada Velika Gorica, što će građanima omogućiti gigabitne brzine i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga. Projekt vrijedan oko 29 milijuna kuna omogućit će spajanje čak 14.000 kućanstava na ultra brzi Internet uz brzine preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će te brzine ići i preko 1 Gbit/s.
» Opširnije

Vijesti

Počeli radovi u Miošićevoj, uvedena privremena regulacija prometa

miosicevaPonedjeljak ujutro označio je početak radova na rekonstrukciji Ulice Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici.
» Opširnije

Vijesti

Druženje pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica

153brgPripadnici Udruge 153.brigade HV-a Velika Gorica okupili su se 25. srpnja na malom druženju, a povod je bilo 20 godina od donošenja odluke osnivanja dana udruge.
» Opširnije

Vijesti

Počeli radovi na obnovi gradske zgrade na Šetalištu Franje Lučića

setalisteNajavljivani radovi energetske obnove zgrade nekadašnje galerije Kordić, objekta izgrađenog 1898. godine nasuprot crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, danas su započeli postavljanjem skela. U narednim mjesecima ova će zgrada biti u potpunosti obnovljena, ne samo u svojoj vanjštini već i u unutrašnjosti, a nakon toga čeka će dobiti nove korisnike. Vrijednost svih radova je 5 milijuna kuna od samu energetsku obnovu sufinancira Europska unija, a unutrašnje radove Grad Velika Gorica.
» Opširnije

Str. 1 od 214123»102030Zadnja »