- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik Barišić uručio stipendije goričkim učenicima i studentima

Posted By Gorica.hr On 15.12.2015. @ 17:55 In Vijesti | Comments Disabled

stipendije3 [1]Goričkim učenicima i studentima dodijeljene su stipendije za ovu školsku, odnosno akademsku godinu. Riječ je o 50 stipendija, 25 učenicima i 25 studentima, koje su dodijeljene na osnovu uspjeha u školovanju, odnosno prema socijalnom statusu. Učenici će dobivati 500, a studenti 1000 kuna mjesečno.

„Mislim da smo pametno uložili i ulažemo naša sredstva u obrazovanje naših učenika i studenata. Svakako želimo i njima i njihovim obiteljima smanjiti troškove obrazovanja i studiranja“, kazao je gradonačelnik Dražen Barišić, ističući kako će stipendisti vraćati svome društvu ono što su stekli svojim obrazovanjem, a da je Gradu u interesu da to čine u Velikoj Gorici.

Monika Grgar, studentica pete godine Učiteljskog fakulteta u Petrinji, treću godinu zaredom je stipendistica Grada. Ističe kako joj novčana pomoć puno znači, a ujedno je i motivacija za još bolji uspjeh.

„Jako mi pomaže ova stipendija zato što put do Petrinje nije baš jeftin. Svake godine sve više i više me to motivira kako bi bila što bolja i u svakom pogledu sve više napredovala“, ispričala nam je Monika.

Inače, stipendija Grada dodjeljuje se na 12 mjeseci, računajući od 1. rujna ove godine.

stipendije1 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/12/gradonacenik-barisic-urucio-stipendije-gorickim-ucenicima-i-studentima/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/stipendije32.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/stipendije110.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal