Grad Velika Gorica

Vijesti

Kineska veleposlanica u posjeti Velikoj Gorici

kina1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić primio je danas u službeni posjet veleposlanicu NR Kine Nj.E. gospođu Deng Ying sa suradnicima. Nastavak je to razgovora o uspostavljanju gospodarske, tehnološke, obrazovne i kulturne suradnje Velike Gorice i NR Kine.

Veleposlanica je tom prilikom istaknula zadovoljstvo dosadašnjim kontaktima i uspostavom dobrih odnosa, koji će se, kako je navela, uz pomoć Veleposlanstva sigurno nastaviti i produbite te konkretizirati u projektima. Govoreći o područjima zajedničkih interesa istaknuta je buduća suradnja na polju obrazovanja, kulture, sporta i gospodarstva.

Podsjetimo, u razdoblju od 28. do 31. kolovoza 2014. godine izaslanstvo okruga Fengtai, Peking, NR Kina boravilo je u Gradu Velikoj Gorici. Tijekom službenog posjeta održan je sastanak na kojem se govorilo o razvoju poslovnih i prijateljskih odnosa Velike Gorice i okruga Fengtai.Uzvratni posjet izaslanstva Grada Velike Gorice u razdoblju od 7. do 11. rujna bio je predvođen gradonačelnikom Draženom Barišićem, predsjednikom Gradskog vijeća Tomom Vidovićem, te zamjenikom gradonačelnika Stjepanom Kosom, tijekom kojeg su održani razgovori s najvišim dužnosnicima navedenog okruga. Otvorila su se pitanja i mogućnosti međusobne razmjene proizvoda, naročito ekološki uzgojenog voća i povrća, kao i mogućnost suradnje u području školstva između velikogoričke Srednje strukovne škole i Veleučilišta s kineskim školama i visokoobrazovnim ustanovama. Upravo iz tog razloga, Veleposlanica je sa suradnicima obišla danas i velikogoričko Veleučilište. Po održanoj prezentaciji istaknula je kako bi čak i neka kineska sveučilišta mogla tražiti primjer dobre prakse na ovoj goričkoj ustanovi. Diplomatski razgovori bit će nastavljeni kao i pripreme za provedbu konkretnih projekata.

kina2kina3kina4kina5