- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Kineska veleposlanica u posjeti Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 07.10.2014. @ 14:19 In Vijesti | Comments Disabled

kina1 [1]Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić primio je danas u službeni posjet veleposlanicu NR Kine Nj.E. gospođu Deng Ying sa suradnicima. Nastavak je to razgovora o uspostavljanju gospodarske, tehnološke, obrazovne i kulturne suradnje Velike Gorice i NR Kine.

Veleposlanica je tom prilikom istaknula zadovoljstvo dosadašnjim kontaktima i uspostavom dobrih odnosa, koji će se, kako je navela, uz pomoć Veleposlanstva sigurno nastaviti i produbite te konkretizirati u projektima. Govoreći o područjima zajedničkih interesa istaknuta je buduća suradnja na polju obrazovanja, kulture, sporta i gospodarstva.

Podsjetimo, u razdoblju od 28. do 31. kolovoza 2014. godine izaslanstvo okruga Fengtai, Peking, NR Kina boravilo je u Gradu Velikoj Gorici. Tijekom službenog posjeta održan je sastanak na kojem se govorilo o razvoju poslovnih i prijateljskih odnosa Velike Gorice i okruga Fengtai.Uzvratni posjet izaslanstva Grada Velike Gorice u razdoblju od 7. do 11. rujna bio je predvođen gradonačelnikom Draženom Barišićem, predsjednikom Gradskog vijeća Tomom Vidovićem, te zamjenikom gradonačelnika Stjepanom Kosom, tijekom kojeg su održani razgovori s najvišim dužnosnicima navedenog okruga. Otvorila su se pitanja i mogućnosti međusobne razmjene proizvoda, naročito ekološki uzgojenog voća i povrća, kao i mogućnost suradnje u području školstva između velikogoričke Srednje strukovne škole i Veleučilišta s kineskim školama i visokoobrazovnim ustanovama. Upravo iz tog razloga, Veleposlanica je sa suradnicima obišla danas i velikogoričko Veleučilište. Po održanoj prezentaciji istaknula je kako bi čak i neka kineska sveučilišta mogla tražiti primjer dobre prakse na ovoj goričkoj ustanovi. Diplomatski razgovori bit će nastavljeni kao i pripreme za provedbu konkretnih projekata.

kina2 [2]kina3 [3]kina4 [4]kina5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/10/kineska-veleposlanica-u-posjeti-velikoj-gorici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina14.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina23.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina33.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina43.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina52.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal