Grad Velika Gorica

Najave

Dođite na 'Tour de Tur'

biciklijada3Svi ljubitelji vožnje na dva kotača u nedjelju se mogu uključiti u drugo izdanje biciklijade“Tour de Tur“. Organizator je udruga Zdrav duh, a cilj događanja je promocija biciklizma i zdravog života.

Biciklisti svih dobnih skupina će se u povorci provesti gradom, a start je u 10 sati od velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta.

Glavna utrka Tour de Tur će započeti u 11.30, također ispred Pučkog učilišta, a vozit će se dvije discipline. Na cilju će za građane i sudionike biti organiziran sportski program – paintball, badminton i stolni tenis, a za zabavu će se pobrinuti poznatih goričkih bendova.

Ovogodišnja turopoljska bicklijada ima humanitarni karakter; prikupljaju se sredstva za kupnju posebnog bicikla za 10-godišnju Franku koja boluje od cerebralne paralize. Naime, Franka ima samo jednu želju – vožnju biciklom. Prilagođeni tip bicikla kakav Franka može voziti ne može se nabaviti u Hrvatskoj, udruga Zdrav duh je kontaktirala Dansko veleposlanstvo. Uz njihovu potporu potrebno je prikupiti još 14 000 kuna.