- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Dođite na ‘Tour de Tur’

Posted By Gorica.hr On 20.04.2013. @ 17:43 In Najave | Comments Disabled

biciklijada3 [1]Svi ljubitelji vožnje na dva kotača u nedjelju se mogu uključiti u drugo izdanje biciklijade“Tour de Tur“. Organizator je udruga Zdrav duh, a cilj događanja je promocija biciklizma i zdravog života.

Biciklisti svih dobnih skupina će se u povorci provesti gradom, a start je u 10 sati od velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta.

Glavna utrka Tour de Tur će započeti u 11.30, također ispred Pučkog učilišta, a vozit će se dvije discipline. Na cilju će za građane i sudionike biti organiziran sportski program – paintball, badminton i stolni tenis, a za zabavu će se pobrinuti poznatih goričkih bendova.

Ovogodišnja turopoljska bicklijada ima humanitarni karakter; prikupljaju se sredstva za kupnju posebnog bicikla za 10-godišnju Franku koja boluje od cerebralne paralize. Naime, Franka ima samo jednu želju – vožnju biciklom. Prilagođeni tip bicikla kakav Franka može voziti ne može se nabaviti u Hrvatskoj, udruga Zdrav duh je kontaktirala Dansko veleposlanstvo. Uz njihovu potporu potrebno je prikupiti još 14 000 kuna.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/04/dodite-na-tour-de-tur/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/biciklijada3.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal