Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Čišćenje riječice Ribnice

Moj prijedlog je da se očisti i vrati u prvobitno korito riječica Ribnica koja teče pored mjesta Ribnica. Korito je zapušteno i muljevito, a 2010. godine su komunalci srušili stabla u korito i tako ostavili (zapravo su uzeli korisno drvo, a ostalo je granje koje je zaštopalo protok kod mosta prema Bukevju).

Prijedlog: “očistite korito i uspostavite normalan protok vode”

Pozdrav,

Boris Hruškar

2 komentara na: Čišćenje riječice Ribnice

  • Boris Hruškar

    Vidim da nema komentara na moju ideju, ali kada bi sada netko otišao provjeriti kakva je situacija, vidio bi da se će voda uskoro preliti dvorište ispred mosta na izlazu iz Ribnice, prema Bukevju (Drneku). Ne znam tko je odgovoran? Da li su to hrvatske vode ili sama općina koja ne vodi brigu o čišćenju kanala.Ovo ljeto sam sam kosio korito i čistio šikaru koliko sam mogao, ali vodotok malo niže je potpuno zakrčen još od 2010. kada je neko komunalno poduzeće urušilo stabla u vodotok i tako ostavilo.Tko je to dužan počistiti, ne znam , ali naći ću.

  • Boris Hruškar

    Čišćenje spada u ingerenciju Hrvatskih Voda, koje nemaju planove čišćenja, a uredno uzimaju pare za taj posao. Navodno ih koći ministarstvo zaštite okoliša koje zahtijeva da su rijeke i potoci močvarni radi zaštite biljnog i životinjskog svijeta na tom području, ali mi nije jasno kako onda mogu davati suglasnosti na građevinske dozvole. Sada će mi dvorište plivati jer neki birokrata ne da da se očisti mulj i raslinje (šuma) koje raste iz korita. Nekada su postojali (osamdesetih godina prošlog stoljeća) čamci kosilice kojima se održavalo korito, a sada su čak i vlasnici parcela zapustili svoja polja i sve je pretvoreno u legla komaraca i žaba.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>