Grad Velika Gorica

Obavijesti

08:00 - Vrhunac vala očekuje se između 16 i 17 sati, vatrogasci podigli zečji nasip

nasip2Stožer za zaštitu i spašavanje dežuran je tijekom cijele noći s 5./6. studenoga 2012. u Strmcu Bukevskom. Aktivirane vatrogasne snage gradile su zečji nasip dužinom od Zablatja do Bukevja. Napunjeno je 15 tisuća vreća s pijeskom i raspoređeno duž nasipa. Aktivnost je završena u 03:50, a u njoj je sudjelovalo 220 dobrovoljnih vatrogasaca s područja Velike Gorice.

Zatvoreni su prijelazi preko oteretnog kanala Sava – Odra, u mjestu Kuče zemljanim nasipom, a na ostalim prijelazima vrećama s pijeskom. Tijekom noći na svim prijelazima preko oteretnog kanala dežurale su ekipe velikogoričke policijske postaje i velikogoričkih vatrogasaca. Tijekom današnjeg dana očekuje se i preljev vode u oteretni kanal, a vrhunac vala bi trebao na naše područje doći između 16 i 17 sati.

Stanje je redovnih mjera obrane od poplave, a sve ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javna vatrogasna postrojba, gradska komunalna poduzeća i Crveni križ u stanju su pripravnosti. Tijekom jutarnjih sati djelatnici Hrvatskih voda obilaze nasip s predstavnicima tvrtke Lapor (pravna osoba ovlaštene od Hrvatskih voda za zaštitu i spašavanje) i članovima Stožera za zaštitu i spašavanje.
I dalje se redovito prati stanje na terenu.

nasip3nasip4nasip5nasip6