- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

08:00 – Vrhunac vala očekuje se između 16 i 17 sati, vatrogasci podigli zečji nasip

Posted By Gorica.hr On 06.11.2012. @ 08:16 In Obavijesti | Comments Disabled

nasip2 [1]Stožer za zaštitu i spašavanje dežuran je tijekom cijele noći s 5./6. studenoga 2012. u Strmcu Bukevskom. Aktivirane vatrogasne snage gradile su zečji nasip dužinom od Zablatja do Bukevja. Napunjeno je 15 tisuća vreća s pijeskom i raspoređeno duž nasipa. Aktivnost je završena u 03:50, a u njoj je sudjelovalo 220 dobrovoljnih vatrogasaca s područja Velike Gorice.

Zatvoreni su prijelazi preko oteretnog kanala Sava – Odra, u mjestu Kuče zemljanim nasipom, a na ostalim prijelazima vrećama s pijeskom. Tijekom noći na svim prijelazima preko oteretnog kanala dežurale su ekipe velikogoričke policijske postaje i velikogoričkih vatrogasaca. Tijekom današnjeg dana očekuje se i preljev vode u oteretni kanal, a vrhunac vala bi trebao na naše područje doći između 16 i 17 sati.

Stanje je redovnih mjera obrane od poplave, a sve ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javna vatrogasna postrojba, gradska komunalna poduzeća i Crveni križ u stanju su pripravnosti. Tijekom jutarnjih sati djelatnici Hrvatskih voda obilaze nasip s predstavnicima tvrtke Lapor (pravna osoba ovlaštene od Hrvatskih voda za zaštitu i spašavanje) i članovima Stožera za zaštitu i spašavanje.
I dalje se redovito prati stanje na terenu.

nasip3 [2]nasip4 [3]nasip5 [4]nasip6 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/11/0800-vrhunac-vala-ocekuje-se-izmedu-16-i-17-sati-vatrogasci-podigli-zecji-nasip/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/nasip22.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/nasip3.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/nasip4.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/nasip5.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/nasip6.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal