Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobila šetnicu

mogucnosti3Najprometnija gorička ulica kroz centar grada danas je, zatvorena za promet, bila mjesto na kojem se igrala sjedeća odbojka, stolni tenis, judo, pikado, go…Članovi sportske udruge za osobe s tjelesnim oštećenjima „Uspon“ prikazali su sportove kojima se bave i na taj način obilježili Dan jednakih mogućnosti. Tako je, u jutarnjim satima Velika Gorica dobila svoju šetnicu, a građani su i sami mogli okušati svoje sposobnosti u prezentiranim sportovima.

Raduje nas činjenica da sport osoba s invaliditetom u našem gradu iz godine u godinu se razvija, dobiva svoju masovnost, a gradonačelnik nas u tome podržava. Ideja da se sve odvija na glavnoj prometnici, koja će postati gradska šetnica, pokazala se odličnom i naišla na odobravanje i naših sportaša i građana – izjavio je Darko Matić, predsjednik Uspona.

Ujedno je najavljena i skora prezentacija pravog projekta šetnice, kako bi građani svojim prijedlozima sudjelovali u izradi glavnog projekta i odlučili o budućem izgledu centra grada.

- Zatvaranjem ulice obilježili smo i Dan bez automobila, a ujedno je to bila prilika da Velikogoričani dobe dojam kako će to izgledati kada na tom mjestu bude gorička šetnica – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je ovom prilikom sa članovima Uspona zaigrao stolni tenis i pikado.

mogucnosti2mogucnosti4mogucnosti5mogucnosti1