- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velika Gorica dobila šetnicu

Posted By Gorica.hr On 22.09.2012. @ 11:55 In Vijesti | Comments Disabled

mogucnosti3 [1]Najprometnija gorička ulica kroz centar grada danas je, zatvorena za promet, bila mjesto na kojem se igrala sjedeća odbojka, stolni tenis, judo, pikado, go…Članovi sportske udruge za osobe s tjelesnim oštećenjima „Uspon“ prikazali su sportove kojima se bave i na taj način obilježili Dan jednakih mogućnosti. Tako je, u jutarnjim satima Velika Gorica dobila svoju šetnicu, a građani su i sami mogli okušati svoje sposobnosti u prezentiranim sportovima.

Raduje nas činjenica da sport osoba s invaliditetom u našem gradu iz godine u godinu se razvija, dobiva svoju masovnost, a gradonačelnik nas u tome podržava. Ideja da se sve odvija na glavnoj prometnici, koja će postati gradska šetnica, pokazala se odličnom i naišla na odobravanje i naših sportaša i građana – izjavio je Darko Matić, predsjednik Uspona.

Ujedno je najavljena i skora prezentacija pravog projekta šetnice, kako bi građani svojim prijedlozima sudjelovali u izradi glavnog projekta i odlučili o budućem izgledu centra grada.

- Zatvaranjem ulice obilježili smo i Dan bez automobila, a ujedno je to bila prilika da Velikogoričani dobe dojam kako će to izgledati kada na tom mjestu bude gorička šetnica – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je ovom prilikom sa članovima Uspona zaigrao stolni tenis i pikado.

mogucnosti2 [2]mogucnosti4 [3]mogucnosti5 [4]mogucnosti1 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/09/velika-gorica-dobila-setnicu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mogucnosti31.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mogucnosti21.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mogucnosti41.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mogucnosti51.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mogucnosti11.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal