Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnici Barišić i Bandić najavili zajedničku izgradnju vrtića u Velikoj Mlaki

kovaci1 Stanovnici Velikoj Polja i Velike Mlake dobili su danas asfaltiranu i javnom rasvjetom osvijetljenu spojnu cestu. Njome se često koriste djeca koja iz Velikog Polja pohađaju osnovnu školu u Velikoj Mlaki. Asfaltiranje iste financirao je Grad Zagreb, a uvođenje javne rasvjete Grad Velika Gorica, pa su prometnicu danas zajednički obišli gradonačelnici Milan Bandić i Dražen Barišić.

Bila je to prigoda i za dogovor oko zajedničkog projekta izgradnje dječjeg vrtića u Velikom Polju, za koji je Grad Velika Gorica osigurao zemljišta, napravio projektnu dokumentaciju i projekt je pred ishođenjem lokacijske dozvole.

- Mogu istaknuti zadovoljstvo primjerom suradnje Grada Zagreba i Velike Gorice, u ovom dijelu asfaltiranja ulice kojom dio stanovništva Velikog Polja dolazi do škole i vrtića u Velikoj Mlaki. Projekata koje bi zajednički trebali raditi ima dosta. Jedan od tih projekata je i vrtić čija izgradnja će osigurati smještaj za 250-ero djece. Sada smo u fazi pred ishođenjem lokacijske dozvole. Početak gradnje realno je očekivati početkom sljedeće godine – istaknuo je gradonačelnik Barišić što je podržao i gradonačelnik Milan Bandić.

-Vjerujem da će se suradnja nastaviti i moj je zadatak sada pripremiti financijsku dokumentaciju izgradnje vrtića i uvrstiti to u proračun za sjedeću godinu – napomenuo je gradonačelnik Bandić.

kovaci2kovaci3kovaci4kovaci5