Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Nogostup u Petrovini

Poštovani,

da li je u planu izgradnja nogostupa u Petrovini?
Kako djeca u dobi od 7-10 godina svakodnevno putuju u školu pješice ili biciklom navedenom dionicom velika je opasnost od nesreća. Također se povećao broj biciklista, naročito starije dobi, zbog poskupljenja prijevoza te ukidanja prava na besplatan prijevoz osobama starijim od 65 godina kao i loše autobusne povezanosti Petrovine s Velikom Goricom.
Radi gore navedenih razloga predlažem izgradnju nogostupa u Petrovini te smatram da je neophodna izgradnja nogostupa od Društvenog doma u Petrovini pa do Gradića zbog sigurnosti djece i odraslih,
s poštovanjem,

Brankica Ormuž

7 komentara na: Nogostup u Petrovini

  • Davor I

    Svakako bi izgradnja nogostupa pridonijela sigurnosti mještana Petrovine.

    Međutim, to je uglavnom ravna i dobro pregledna dionica na kojoj vozači uz malo pažnje mogu izbječi opasne situacije Mislim da je od čitavog tog puta opasniji prijelaz preko nasipa kanala Sava-Odra. Tamo je cesta uska, skreće, a vidljivost je na prijevoju svega nekoliko metara. Kada bi se pri vrhu u isto vrijeme našli biciklist, autobus i automobil koji se mimoilaze, vozači bi jako teško izbjegli nesreću, čak i pri manjim brzinama. Znao sam tamo “puzati” za pješakom ili biciklistom, no vidio sam i dosta manje strpljivih vozaća, koji su se upuštali u pretjecanje riskirajući sudar s vozilom iz suprotnog smijera koje nikako ne mogu uočiti. Mislim da bi prilagodba tog dijela ceste današnjim sigurnosnim standardima (proširenje ceste, uvođenje horizontalne signalizacije i uređenje nogostupa) trebalo biti prvo u što bi trebalo ulagati.

    Također, apelirao bi na sve pješake, bicikliste i roditelje čija djeca su noću na cesti, koristite reflektirajuće trake, bljeskalice, katadioptere i ostala pomagala koja vas čine vidljivima. Pješak, a posobono biciklist u polumraku je iz automobila gotovo nevidljiv i nesreću je ponekad i uz maksimalnu pažnju teško izbječi.

  • Kristina

    Ja mislim da bi svakako trebalo izgraditi nogostup kroz cijelu Petrovinu, a ne samo od Društvenog doma pa nadalje, i to nogostup u veličini onog sa silaska autoceste Zagreb – Sisak, dakle riječ je o dionici autoceste koja prolazi kroz Gradiće. Svjesna sam da je to jako skupa investicija, ali u skladu sa njome i građani naše Petrovine Turpoljske osjećali bi se kao ravnopravni građani koji mogu slobodno pješačiti svojim selom, a da ih pritom nitko ne udari.

  • Jelena

    Poštovani,

    zanima me da li je u planu asfaltiranje glavna cesta u Gradićima jer je postojeća više nego katastrofalna
    lp

  • Snjezana

    Slazem se sa Jelenom. I mene zanima kada ce se konacno asfaltirati nasa cesta u Gradicima. Stvarno je u katastrofalnom stanju.
    lp

  • Dario

    I ja se slažem…
    Cesta kroz Gradiće je katastrofalna! Osim što je kao takva prvenstveno opasna za sve sudionike u prometu i stanovnike, nemilice lomi i uništava podvozja naših automobila. Osobno mi je na autu otišao homokinetički već na 60 000 km!
    Nadalje…zar je toliko neostvarivo da se povuće samo najosnovnija horizontalna signalizacija u vidu linije na cesti od novog nadvožnjaka u Gradićima do i kroz Lomnicu Odranskom i dalje do Hrašća?! U smislu linije koja dijeli dvosmjerni kolnik na dva traka!? Zašto je ovo više nego neophodno na toj prometnici? Zato jer je ona definitivno preuska za frekvenciju prometa koji se putem nje odvija i kada naiđu kamioni, busevi i šleperi koji se ne drže skroz desno na svojoj strani zbog (pre)velike brzine , pravo je umijeće proći neokrznut tom opasnom cestom. Još ako je tu uz rub i pješak ili biciklista… Ocrtana horizontalna signalizacija bi ovdje jako pomogla u smislu da jasno određuje sredinu ceste koju bi široka i/ili jureća vozila iz suprotnog smjera više poštivala i držala se svoje strane.
    Nije moguće da Grad nema novaca barem za iscrtavanje jedne linije po cesti!? I to već toliko godina.

  • ivan

    Slažem se sa prethodnim komentarima. Prioritet bi trebao biti prijelaz preko kanala Sava- Odra. Zanima me još jedna stvar da li je u planu i kada plinifikacija Petrovine. Sjećamo se da su pred izbore bile dovežene cijevi za polaganje, kako to da su isparile, nestale.

  • Davor I

    Da, horizontalna signalizacija bi bila vrlo korisna. Stvarno ne razumijem zašto to već odavno nije obavljeno. Ako se pogledaju rezultati zadnja dva popisa stanovništva, vidljivo je da se u okolnim naseljima broj stanovnika, a tako i automobila (koje smo prisiljeni svi posjedovati zbog neredovitogi nepouzdanog javnog prometa) osjetno povećao (Petrovina primjerice broji čak 40% više stanovnika nego prije 10 godina), a kompletna infrastruktura stoji neizmjenjena već desetljećima. Vrijeme je da se počnu događati barem nekakvi pomaci naprijed, jer će u protivnom uskoro ovaj pozitivni populacijski trend vrlo brzo krenuti u minus kao i u većini ostalih dijelova zemlje.

    Potpisao bi i Ivanov komentar u vezi plinifikacije. Ako se nema novaca za takav projekt, bilo bi fer barem obavijestiti stanovnike da ne računaju u dogledno vrijeme s tom opcijom, pa da se snađu na drukčije načine, ne da već godinama gubimo novac uzalud čekajući realizaciju ovog projekta koji nam se već godinama obećaje.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>