Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Javna rasvjeta u Velikoj Gorici

Kao stanovnik Velike Gorice zanima me kakav je stav gradske vlati u pogledu javne rasvjete. Kao nužnost za obavljanje sigurnog prometa javna rasvjeta nalazi se sa svakom koraku našeg Grada. Očito da za funkcioniranje iste potrebno izdvojiti novac. Čitajući Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (NN 114/2011) zanima me postoji li nekakav dugoročniji plan kojim bi se zamjenila prastara rasvjetna tijela i stavila nova koja poštuju načela energetske učinkovitosti.
U ulici Slavka Kolara oko zgrada br. 68-74 nalaze se stare “okrugle” svjetiljike koje većinu svog svjetla emitiraju prema pročelju zgrada nego na prometnice. To je očiti primjer gubljenja energije i svjetlosnog zagađenja. Ako već nemamo novca za LED javnu rasvjetu, možemo li barem zamjeniti postojeće svjetiljke s nekim svjetiljkama koje bolje usmjeravaju svjetlost prema tlu?

Vladimir

3 komentara na: Javna rasvjeta u Velikoj Gorici

  • Martina

    Slažem se. Ista stvar je svuda po Gorici ne samo u S. Kolara. Nažalost moje je mišljenje da od zamjene lampi neće biti ništa.

  • mirko odora

    Daleko efikasnije od LED rasvjete su plazma žarulje. Najnoviji tech koji još nije opće poznat, al eto, ako se razmatra ovo mislim da treba pogledat i ovu opciju.

  • marija ana

    Rasvjeta je očito problem koji nitko ne želi riješiti. Neosvjetljene vrtiće lakše je popravljati nego iste osvjetliti.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>