Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Termostati u vrtićima

Mogli bi razmisliti o uštedama na energentima u vrtićima. Najjednostavnije, a i zdravije za djecu i tete bi bilo uvesti termostate na radijatore. U vrtićima je trenutno prevruće, a grijanje se ne može na većini radijatora niti smanjiti. Otvaranje prozora samo povećava potrošnju, ali tete nemaju izbora.

Tina

4 komentara na: Termostati u vrtićima

  • Marijan

    Ma i u skolama je tako.. Radijatori uopce nemaju mogucnost da se zatvore.. Tako da je u onim ucionama blize kotlovnici prevruce sto se jedino moze rijesiti otvaranjem prozora.. Dok u onim udaljenima bude prehladno.. Kad se zna da jedan termmostatski ventil kosta max 200 kn cini mi se da bi se svaki takav u ucioni isplatio za tjedan dana.. Ali nikoga nije briga.. To se zove bacanje novaca u vjetar..

  • Zoran

    Marijan od kada se to radijatori ne mogu zatvoriti odnosno nemaju na sebi ventile?!

  • Tina

    Ne znam od kada, ali sigurno dugo. Moja djeca idu 3 godine u vrtić i otakako idemo na radijatorima nema ventila. Kad su ih skinuli bi trebalo pitati one koji se brinu za održavanje vrtića. Možda je to i namjerno napravljeno da se djeca ne bi igrala pa odvijala i zavijala bezveze, ali mislim da se to može riješiti na efikasniji način.

  • Marijan

    Pa u zadnjih deset godina od kada je posjecujem tu skolu..

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>