Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Semafori na obilaznici

Stvarno nemaju smisla semafori na NOVOJ obilaznici, kao prvo – nitko više niti ne gradi semafore nego kružne tokove koji su jeftiniji, a protočnost vozila neusporediva ali …. kad ste već postavili semafore i to one “pametne” s senzorima, zašto ti isti senzori nisu uključeni??? Prvenstveno mislim na semafor kod zračne luke. Kroz taj semafor prođe više vozila kroz crveno svjetlo nego kroz zeleno, čemu onda smisao semafora, da usporava promet i potiče kršenje zakona ili? Ista stvar je bila s semaforom kod mlina u Kurilovcu koji je napokon isključen. Moj logični prijedlog Vama, bio bi da ili isključite semafore ili da aktivirate senzore i bolje podesite same semafore na cjeloj dionici obilaznice.

Željko Vutmej

11 komentara na: Semafori na obilaznici

  • Darko

    na ovu temu smo se vec mnogi zalili ali nadlezni imaju taktiku potpunog ignoriranja problema. sjecam se da su negdje izjavili kako nisu zeljeli kruzne tokove jer se ljudi ne znaju voziti po njima (?!?) i to je bilo to. sramota!

  • Stipe

    Koliko ja vidim senzori su uključeni i funkcioniraju, samo svi žele da on bude prvi na redu da mu se upali zeleno. Prednost ima obilaznica, ako nitko ne dolazi sa sporednih ulica na obilaznici svijetli neprekidno zeleno.

  • vinko cerovski

    Koliko me vid služi, a služi me dobro gospodin Stipe dobro ne vidi jer ti semafori su potpuno glupi . Pogotovo semafor prema Zračnoj luci.

  • Marijan

    Semafori koje ja koristim, onaj kod radnika i onaj prema rakarju imaju daleko preduge intervale.. Koliko vremena gubim cekajuci na njima a da po obilaznici prodje jedan ili nijedan automobil u to vrijeme.. Uzas.. A ako jos imaju senzore koje ne koriste onda je to i sramota.. Definitivno bi ih trebalo ponovno namjestiti..

  • Ice

    Semafori su u banani. Dva-tri dana su radili dobro, tamo u 11.mj., mislim da su ih za 01.11.(dan mrtvih) malo naštimali, gotovo da nije bilo čekanja, odmah su se palili semafori ako nije nikoga bilo na glavnoj. Kasnije su vratili na staro. Čekanje i samo čekanje.Na glavnoj nigdje nikoga a senzor ne reagira.

  • Vedran

    što se dogodilo s semaforima na zaobilaznici? umjesto prijašnjeg zelenog vala koji je bio “nagrada” za one koji voze propisnom brzinom, sad na svakom semaforu me dočeka crveno. A vozim po propisam (jer štedim gorivo).

  • Ice

    kaj je sad opet sa semaforima na zaobilaznici? 2 tjedna su funkcionirali i sad je opet neki pametnjaković isključio senzore prije par dana.

  • Juraj

    Svaki dan prolazim kroz VG na posao, uvijek idem kroz grad, ponekad odem istocnom obilaznicom i svaki put se podsjetim zbog cega inace ne idem obilaznicom. Ogranicenje je 60 sa nekoliko semafora koji su redovno crveni i 1.5km puta vise. Redovno vidjam iste aute na ulazu i na izlazu VG koji su isli “obilaznicom”. Ovo je obilaznica samo u negativnom smislu te rijeci. :(

  • Toni

    napomenuo bi da na novoj obilaznici ne rade ni semafori za pješake, npr. kod stadiona radnik i dolje kod rakarja..tko će za ovo odgovarati u slučaju neke nesreće ?!

  • Juraj

    Svatko tko je polozio prometne propise bi trebao znati kakva su pravila u slucaju da semafor ne radi…

  • Tomislav

    Svaki dan idem obilaznicom na posao i nazad i koliko sam primjetio semafori rade u koordinaciji jer ujutro kad ulovim zeleno na križanju za Rakarje skroz imam zeleno do Zračne luke, a i tamo dođem na zeleno ako ne stisnem gas. Očito je to rađeno za prioritet po glavnom smjeru i da po ograničenju brzine.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>