Grad Velika Gorica

Vijesti

Posvećena kapelica Srca Isusova u Gradićima

posvecenjekapeliceU povodu obilježavanja svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, koji se slavi 4. svibnja, Gradićani su svečanu proslavu imali danas.

Mimohodom, kojeg su činili članovi Banderija, dobrovoljni vatrogasci Gradića, članovi tamošnjeg folklornog društva i veliki broj građana počela je svečanost u Gradićima. Povorka je krenula ispred Vatrogasnog doma, zastala kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata gdje su predstavnici vlasti i udruga položili vijenac i zapalili svijeće te nastavila do crkve gdje je održana sveta misa.

Nakon mise u Gradićima je posvećena novosagrađena kapelica Srca Isusova u središtu mjesta, a potom su otvorene i blagoslovljene i prostorije dobrovoljnog vatrogasnog društava. Prostorije su uređene sredstvima Grada Velike Gorice, putem programa razvoja mjesne samouprave.

Na svečanosti je nazočio i gradonačelnik Dražen Barišić kojem su predstavnici Vijeća Mjesnog odora zahvalili na ulaganjima u njihovo mjesto te pohvalili uređenje vatrogasnog doma i posebice područne škole, ali su naglasili i potrebu sanacije glavne ulice Kralja Tomislava koja je u izuzetno lošem stanju. Gradonačelnik Barišić obećao je kako će i sanacija spomenute ulice uskoro biti napravljena.

gradici1gradici2gradici3