- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Posvećena kapelica Srca Isusova u Gradićima

Posted By Gorica.hr On 08.05.2011. @ 21:37 In Vijesti | Comments Disabled

posvecenjekapelice [1]U povodu obilježavanja svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, koji se slavi 4. svibnja, Gradićani su svečanu proslavu imali danas.

Mimohodom, kojeg su činili članovi Banderija, dobrovoljni vatrogasci Gradića, članovi tamošnjeg folklornog društva i veliki broj građana počela je svečanost u Gradićima. Povorka je krenula ispred Vatrogasnog doma, zastala kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata gdje su predstavnici vlasti i udruga položili vijenac i zapalili svijeće te nastavila do crkve gdje je održana sveta misa.

Nakon mise u Gradićima je posvećena novosagrađena kapelica Srca Isusova u središtu mjesta, a potom su otvorene i blagoslovljene i prostorije dobrovoljnog vatrogasnog društava. Prostorije su uređene sredstvima Grada Velike Gorice, putem programa razvoja mjesne samouprave.

Na svečanosti je nazočio i gradonačelnik Dražen Barišić kojem su predstavnici Vijeća Mjesnog odora zahvalili na ulaganjima u njihovo mjesto te pohvalili uređenje vatrogasnog doma i posebice područne škole, ali su naglasili i potrebu sanacije glavne ulice Kralja Tomislava koja je u izuzetno lošem stanju. Gradonačelnik Barišić obećao je kako će i sanacija spomenute ulice uskoro biti napravljena.

gradici1 [2]gradici2 [3]gradici3 [4]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2011/05/posvecena-kapelica-srca-isusova-u-gradicima/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/posvecenjekapelice.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gradici11.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gradici21.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gradici31.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal