Grad Velika Gorica

Vijesti

Za 50. rođendan vrtića otvoren novi objekt

vrtic1Velika Gorica ponovno je pokazala da je uistinu Grad prijatelj djece. Za 50. rođendan dječjeg vrtića Velika Gorica, danas je u Donjoj Lomnici otvoren još jedan objekt za smještaj jedne odgojne skupine.

Svečanim presijecanjem vrpce gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić otvorio je još jedan objekt Dječjeg vrtića Velika Gorica, smješten u područnoj školi u Donjoj Lomnici. Novi objekt primit će 20-ero djece u jednoj odgojnoj skupini.

- Djeca i briga za njih prioritet je u mom radu. Velikoj Gorici još nedostaje kapaciteta, ali u ovih godinu i pol znatno smo poboljšali smještajnu situaciju u dječjim vrtićima. Osnovno nam je da djeci pružimo kvalitetnu brigu i skrb i da roditelji time budu zadovoljni – poručio je gradonačelnik Barišić.

U Donjoj Lomnici je do ove pedagoške godine program predškolskog odgoja i naobrazbe ostvarivalo oko 50 predškolaca (dvije odgojne skupine) u prostoru Doma zdravlja. Uređenjem prostora u područnoj osnovnoj školi povećava se kapacitet za jednu odgojnu skupinu. Budući da su Dom zdravlja i škola povezani dvorišnim prostorom, taj je prostor uređen, a oko škole je postavljena ograda tako da postoji komunikacija između oba objekta, a djeca iz vrtića i iz škole imaju svoj ograđeni prostor za boravak na zraku.

Ukupna vrijednost radova: 756.000,00 kn (građevinski, projekti, ograda, vanjski prostor, nadstrešnica). Osim povećanja kapaciteta dječjeg vrtića u Donjoj Lomnici, značajno je i vrijedno što je obnovljen prostor škole te uređeno okruženje koje će biti opremljeno za najmlađe Lomničane.

Inače, dječji vrtić Velika Gorica, koji slavi svoj 50. rođendan ima 14 lokacija (6 u Velikoj Gorici, 3 u Velikoj Mlaki, Buševec, Mraclin, Mičevec, Gradići i Donja Lomnica). Tu je smješteno 1050 djece u 47 odgojnih skupina, a zaposleno je 190 osoba.

Prepoznatljiv je po posebnim programima
- za djecu s teškoćama –3 odgojne skupine u Cvjetnom naselju
- program na njemačkom jeziku u Kolarevoj

Današnji DV Velika Gorica osnovao je Narodni odbor općine Velika Gorica 15. rujna 1960. g. Prvi dječji vrtić počeo je s radom počeo je s radom u prostorijama bivše zgrade Turopoljac u vrlo skromnim uvjetima – oko 35 djece u dobi od tri do sedam godina raspoređeno je u dvije odgojne skupine, a o njima su brinule 4 odgojiteljice.

vrtic2vrtic3vrtic4