- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Za 50. rođendan vrtića otvoren novi objekt

Posted By Gorica.hr On 24.11.2010. @ 19:26 In Vijesti | Comments Disabled

vrtic1 [1]Velika Gorica ponovno je pokazala da je uistinu Grad prijatelj djece. Za 50. rođendan dječjeg vrtića Velika Gorica, danas je u Donjoj Lomnici otvoren još jedan objekt za smještaj jedne odgojne skupine.

Svečanim presijecanjem vrpce gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić otvorio je još jedan objekt Dječjeg vrtića Velika Gorica, smješten u područnoj školi u Donjoj Lomnici. Novi objekt primit će 20-ero djece u jednoj odgojnoj skupini.

- Djeca i briga za njih prioritet je u mom radu. Velikoj Gorici još nedostaje kapaciteta, ali u ovih godinu i pol znatno smo poboljšali smještajnu situaciju u dječjim vrtićima. Osnovno nam je da djeci pružimo kvalitetnu brigu i skrb i da roditelji time budu zadovoljni – poručio je gradonačelnik Barišić.

U Donjoj Lomnici je do ove pedagoške godine program predškolskog odgoja i naobrazbe ostvarivalo oko 50 predškolaca (dvije odgojne skupine) u prostoru Doma zdravlja. Uređenjem prostora u područnoj osnovnoj školi povećava se kapacitet za jednu odgojnu skupinu. Budući da su Dom zdravlja i škola povezani dvorišnim prostorom, taj je prostor uređen, a oko škole je postavljena ograda tako da postoji komunikacija između oba objekta, a djeca iz vrtića i iz škole imaju svoj ograđeni prostor za boravak na zraku.

Ukupna vrijednost radova: 756.000,00 kn (građevinski, projekti, ograda, vanjski prostor, nadstrešnica). Osim povećanja kapaciteta dječjeg vrtića u Donjoj Lomnici, značajno je i vrijedno što je obnovljen prostor škole te uređeno okruženje koje će biti opremljeno za najmlađe Lomničane.

Inače, dječji vrtić Velika Gorica, koji slavi svoj 50. rođendan ima 14 lokacija (6 u Velikoj Gorici, 3 u Velikoj Mlaki, Buševec, Mraclin, Mičevec, Gradići i Donja Lomnica). Tu je smješteno 1050 djece u 47 odgojnih skupina, a zaposleno je 190 osoba.

Prepoznatljiv je po posebnim programima
- za djecu s teškoćama –3 odgojne skupine u Cvjetnom naselju
- program na njemačkom jeziku u Kolarevoj

Današnji DV Velika Gorica osnovao je Narodni odbor općine Velika Gorica 15. rujna 1960. g. Prvi dječji vrtić počeo je s radom počeo je s radom u prostorijama bivše zgrade Turopoljac u vrlo skromnim uvjetima – oko 35 djece u dobi od tri do sedam godina raspoređeno je u dvije odgojne skupine, a o njima su brinule 4 odgojiteljice.

vrtic2 [2]vrtic3 [3]vrtic4 [4]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/11/za-50-rodendan-vrtica-otvoren-novi-objekt/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtic11.JPG

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtic2.JPG

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtic3.JPG

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtic4.JPG

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal