Grad Velika Gorica

Vijesti

Građanima od sada dostupna 'e-pisarnica'

episarnicaZahvaljujući projektu e-pisarnica građani Velike Gorice od sada mogu u svakom trenutku uz pomoć računala i naprednijih mobilnih uređaja provjeriti u kojoj fazi se nalazi rješavanje njihova predmeta pri Gradskoj upravi.

Prije točno godinu dana gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec stupili su na svoje dužnosti. Već tada, gradonačenik Barišić je kao jedan od svojih ciljeva istakao kvalitetnije korištenje Interneta u informiranju građana i komuniciranju s njima, te razvoj internetskih servisa namijenjenih Velikogoričanima.

Sa novim gradskim portalom po prvi puta pružen je transparentan uvid u sve odluke gradonačelnika, odnosno izvršne gradske vlasti, a gradski službenici odgovaraju putem portala na upite građana.

Sada, pokretanjem e-pisarnice, po prvi puta Grad Velika Gorica građanima pruža i usluge putem Interneta. Građani će pri predaji predmeta u pisarnici Gradske uprave, osim potvrde o zaprimanju, dobiti i PIN kojim će svakodnevno moći provjeriti status rješavanja svog predmeta, a da neće zbog toga morati dolaziti u zgradu Gradske uprave.

Projekt e-pisarnice izradila je tvrtka APIS IT, koja je prošle godine izradila i e-pisarnicu Grada Zagreba.