Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Promet kroz ulice Ilovnjak i Klarići

Poštovani,

već ranije sam upozoravao da bi bilo dobro, kad je već kompletno obnovljena cesta kroz ulice Ilovnjak i Klarići u Rakarju, urediti u tim ulicama i nogostup, što, na žalost, nije napravljeno.

Sada se dogodilo da je, zbog izgradnje obilaznice, zatvorena Rakarska cesta te je sav promet od Gorice do Rakarja, Kobilića i dalje usmjeren upravo kroz te ulice. Promet se očigledno višestruko povećao i, po mojoj procjeni, kad je najprometnije tuda prolazi i preko 600 vozila u sat vremena. Kada se pogleda da ljudi hodaju i voze se biciklima po tim cestama (a nisu rijetkost i djeca koja se igraju na obližnjim travnjacima pa često pretrčavaju) jer nema nogostupa niti s jedne strane, dolazi do vrlo nezgodne situacije u kojoj bi vrlo lako moglo doći do nesreće.

Čudi me, obzirom da se po nekim planovima znalo za zatvaranje Rakarske ceste, nije na vrijeme razmislilo o uređenju alternativnih pravaca, te se nije poduzelo ama baš ništa da se smanji moguća opasnost. Osim što kroz te ulice nema nogostupa s niti jedne strane, nema niti oznaka na kolnicima (iscrtanih traka), niti jednog pješačkog prijelaza kao niti ležećih policajaca, pa su brzine vozila koja se kreću ovuda najčešće više od 60km/h.

Obavijest je da će Rakarska cesta biti zatvorena do sredine 6. mjeseca te skrećem pozornost da se, uz svjesnost i volju da se nešto napravi, može u vrlo kratkom roku i poduzeti neke korake, kada se već nije razmišljalo na vrijeme.

Srdačan pozdrav.

Darko Kovač

1 komentar na: Promet kroz ulice Ilovnjak i Klarići

  • Robert Klarić

    I ja bih još dodao da policija malo češće nadgleda brzinu u ulici koja je u zadnje vrijeme sve veća i veća, a djece ima sve više na ulici, ili da se postave ležeći policajci.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>