Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Ležeći policajci

PITANJE:

Poštovani,

obraćam Vam se u nadi da ćete mi/nam pomoći. Naime, dana 01.02.2010 moj dječak David Sivč išao je iz škole u Gradićima i, kako to kod djece biva, nije pogledao preko ceste, te je pretrčao i na njegovu i našu sreću prošao bez ogrebotine. Dok je pretrčavao, iz smjera Velike Gorice, nailazio je automobil koji nije vozio prema propisima (a na cesti je propisno označeno da je u blizini škola). Nakon što je zaobišao moje dijete, automobil nije niti prikočio, a niti stao!

Smatramo da su nam ovdje u Gradićima neophodni ležeći policajci iz razloga što iz smjera Velike Gorice prema Petrovini i obrnuto vozila uopće ne obraćaju pažnju na signalizaciju na cesti. Ovdje se ne radi o mom osobnom interesu, već o interesu naše djece i mnogih nezadovoljnih roditelja iz razloga što nam djeca nisu sigurna.

Živim preko puta škole i svakodnevno viđam dječja pretrčavanja, igre i napažnju na putu do škole. Ne bih htjela da se dogodi neka nesreća mojem ili nečijem djetetu, a da nismo nešto zajednički poduzeli i osigurali im bezbrižan put do škole, odnosno prema kući.

Na jučerašnjem roditeljskom sastanku složili smo se mi kao roditelji da želimo zajedničkim snagama (a nadamo se uz Vašu pomoć) učiniti bolju budućnost u našem dragom selu!!

Molimo da se uvaži (nakon godina i godina osobnog govora mjerodavnim institucijama) naša molba, u pozitivnom smislu.

S poštovanjem,

Irena Sivč

ODGOVOR:

Poštovana,
za ovaj problem čuli smo iz nekoliko izvora. Možemo potvrditi da su nadležne službe jučer bile na terenu i utvrdile da sve odgovarajuće oznake prometne signalizacije postoje. Očigledno je da to nesavjesnim vozačima nije dovoljno, pa je pristupljeno izradi analize postojećeg stanja i izradi projekta za postavljanje opreme za smirivanje prometa (izbočine na cesti). Zakon o javnim cestama kaže da se svaka promjena mora raditi na temelju projekta. Tako će već sutra na spornu dionicu izaći predstavnici nadležnih institucija (Grad Velika Gorica, Županijska uprava za ceste, policija i projektanti), utvrditi točne potrebe i pristupiti rješavanju problema. Građane molimo za još malo strpljenja, a sve vozače za više pažnje i poštivanje postavljene prometne signalizacije.

Elizabeta Stipetić
Ured gradonačelnika

7 komentara na: Ležeći policajci

  • Irena Sivč

    Poštovani g. Barišić,

    ovim putem bih Vam se od srca htjela zahvaliti na tome što ste ispunili svoje obećanje da nam je nakon godina i godina uvažena molba – jučer prijepodne započelo je postavljanje ležećih policajaca u Gradićkoj ulici preko pute škole.
    Sada će, nadam se, vozači biti savjesniji i voziti prema propisima.

    Još jednom hvala na Vašoj potpori i zalaganju za boljom budućnošću,

    Irena Sivč

  • Davor

    Ja bi se također zahvalio na postavljanju ležećih policajaca i zamolio nekoga da mi sada subvencionira popravke na ovjesu automobila koji će nastati kao rezultat svakodnevnog drndanja preko ovih čudovišta koja uništavaju auto makar prolazio preko njih brzinom dvostruko sporijom od dopuštene.

    Znam da se nekima ovo čini kao sretno rješenje, ali mislm da zapravo ne rješava ništa. I dalje će nesavjesni vozači uletavati prebrzo u onaj zavoj malo više prema Gorici, i dalje će se zaletavati po nasipu prema Petrovini, i dalje će se preticati traktori u zavoju u Lomnici…
    Nebi li bilo jednostavnije triput tjedno u vrijeme kada djeca izlaze iz škole poslati jednog policajca da dijeli kazne?

  • Davor

    Usput, zna li netko kako će ralica čistiti preko ovoga zimi i kako će to utjecati na sigurnost prometa?

  • ja

    Nadovezala bih se na ovaj komentar od g.Davora; dajte mi recite tko će suvencionirati ljudski život kada ga netko tko tako lijepo “polako” vozi pregazi i tko će platiti ili bolje rečeno vratiti nečiji život? Predlažete da policajci dijele kazne, zar Vi mislite da je ovo jedina ulica kojom se tako ludo voze i da policajci mogu samo tu stajati i dijeliti kazne?? Da li ste Vi nekad nekoga izgubili ili da Vam je auto nekoga trknuo pa da znate kakav je to osjećaj?
    A i isto tako ovo nisu ni prvi ni zadnji ležeći policajci u Hrvatskoj da ralice ne znaju kako proći i čistiti u zimi.

  • Davor

    Draga gospođo Ja, jedino kako će ovi ležeći policajci utjecati na sigurnost prometa je tako da će netko poginuti radi vozaća kojem je ta prepreka na cesti omela pažnju, ili koji je izgubio koncentraciju i živce pri pomisli na novac koji će nepotrebno ostaviti kod automehaničara.

    Ako mislite da policija nije u stanju recimo dva puta tjedno po sat ili dva biti prisutna na jednom mjestu, ne mislite li da to ukazuje na malo ozbiljniji problem negdje u sustavu?

  • ja

    Dragi gospodine,
    ovo će biti moj zadnji komentar na ovo nepotrebno dopisivanje jer ni Vi niti ja ovdje ne možemo ništa, to je prva stvar, a druga stvar je ta da ako malo više pogledate na naše lijepe Hrvatske ceste onda ćete naići na puuno prepreka tj. takozvanih “jama”,rupa ili kako god Vi to nazivali zbog kojih isto tako možete završiti kod automehaničara, što ukratko znači da bi onda sve trebali mijenjati, a ne možemo. Treća stvar je ta da ne pričam o problemu u sustavu jer to nije moj problem ali znam da ni policajaca nema toliko koliko imamo stvari za popraviti,ispraviti na našim cestama ili nečem drugom? A ako ste se ikada malo raspitali onda bi znali da ih ovdje u Gorici nema puno, da bi mogli iza svakog ugla stajati i dijeliti kazne? Uostalom da li ste ih ikada vidjeli tamo na tom mjestu i da ih djele? I da li mislite da bi dva ili tri puta tjedno bilo dovoljno da oni tamo stoje?
    Lijep pozdrav

  • Pajdo

    draga gspodo ovdje se ne radi o ležećim policajcima nego o stavljanu balvana na cestu.uređenje županiske ceste kroz grad,te zatim stavljanje balvana na istu oćito da je to za umobolnicu,što će istem biti kada se puste obilaznice i raskrižja na njima.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>