Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Radar pored sajmišta

Poštovani,

Zamolila bih gradsku upravu da pokuša staviti na dnevni red problem starog JNA radara koji se nalazi pored sajmišta. Naime, ja sam kontaktirala Zagrebačku panoramu da naprave prilog o tome koliko je taj radar štetan za ljude i životinje zbog toga što je star najmanje 30 godina koliko ja imam i ne vjerujem da su mijenjali od tada tehnologiju kojom se služi za rad. U prilogu Zagrebačke panorame nisu baš prilog napravili tako da su stali na stranu stanovništva i ispitali koliko je taj radar štetan već su dali šturo objašnjenje da je radar u vlasništvu Aerodroma Pleso te je njegovo “zračenje” tj. rad u skladu sa EU normama. Pitanje koje se meni postavlja i svima koji žive u blizini kako je moguće da takva stara nakupina željeza iz prošlog stoljeća rađena u vrijeme kada nitko nije vodio brigu za zdravlje ljudi i negativnih posljedica zračenja , može biti u skladu sa EU normama. Dakle , konkretno pitanje: ukoliko je vlasnik radara A Pleso da li oni taj radar imaju u planu premjestiti na svoju lokaciju u sklopu proširenja aerodroma koji se najavljuje. Budući da se uskoro donosi GUP V.Gorice pitanje za Gradsku upravu: Da li mislite da bi se možda proširenje V.Gorice ubrzalo na istok pored nove zaobilaznice kada više ne bi bilo radara od kojeg svi zaziru. I još jedno pitanje: da li se iz Gradske blagajne može izdvojiti sredstva kojim bi se platila državna ili nezavisna služba kaja može izmjeriti točno kolika su zračenja tog radara i koliko je to zračenje štetno na nas koji smo istom svakodnevno izloženi i duže od 30 godina i da se ta mjerenja javno objave građanstvu.

Osim što vam ja zahvaljujem i ukoliko moj mail uspije barem malo zainteresirati Gradsku upravu za ovaj problem, bit će vam zahvalni svi građani koji žive nasuprot radara i istočnog Kurilovca .

Srdačan pozdrav

Kristina Jerleković

2 komentara na: Radar pored sajmišta

  • jole

    a pitanje za radar ti je fakat glupo… sad bi ti sve radare dala ukloniti ..ako nisi znala to je jedan od najjaćih radara u RH a grad sigurno nema ingirenciju za tako nešto pa još da iz proraćuna plaća mjerenje … plati ti pa tuži vojsku jer radr služi u vojne svrhe … vidi koliko ti zraći tv- mobitel koj drziš uza sebe ..

  • Josip Rus

    Slazem se s gosp.Jerlekovic da je ta nakupina starog zeljeza sigurno nije po eu standardima i da bi ju trebalo premjestiti iz Velike Gorice.Navodno novi radari na Sljemenu zrace 10 puta manje od ovog u V.Gorici.Molim gradske oce da se poigraju ovim problemom koji nije zanemariv dapace radi se o zdravlju svih u V.Gorici.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>