Grad Velika Gorica

Vijesti

Vodilje za slijepu djevojčicu Kristinu

kristinaGradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, u suradnji s gradskim poduzećem Vg komunalcem omogućio je slijepoj Kristini Krsnik lakšu orijentaciju kroz školu, postavljanjem vodilja za slijepe osobe.
Vodilje za slijepe osobe postavljene su kroz OŠ Eugena Kumičića u svim smjerovima koje koristi Kristina, učenica petog razreda.

- Ova akcija na tragu je naše želje da pomognemo osobama s invaliditetom u našem gradu. S tim ciljem imenovao sam i svog savjetnika, g. Darka Matića, koji će mi sugerirati i pomoći u provođenju strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom koja je donesena na nivou grada – izjavio je gradonačelnik Barišić.

Ovo je već druga akcija za slijepe osobe – na otvaranju dječjeg tjedna poklonjen je laptop Franji Lučiću i postavljene su vodilje u školu Eugena Kumičića. -Radit ćemo i na provođenju kompletne strategije, što ćemo dokazati već i donošenjem proračuna za 2010. godinu u kojem ćemo predvidjeti veća financijska sredstva nego što su bila ove godine – dodao je gradonačelnik.

Ovom prilikom školi je Grad poklonio i pisaču mašinu za Braillovo pismo, jer su profesori naučili braillovo pismo kako bi olakšali nastavu Kristini. – Ova briga Grada i gradonačelnika od velikog nam je značaja pa ćemo odmah iskoristiti priliku i zamoliti ga da se pobrine i za pokretnu traku za trčanje koja bi Kristini omogućila normalnu nastavu tjelesnog odgoja – rekla je ravnateljica škole Snježana Dražić Pavić dok je Kristina Krsnik izrazila zahvalnost za sve što je Grad do sada učinio za nju.