- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Vodilje za slijepu djevojčicu Kristinu

Posted By Gorica.hr On 26.10.2009. @ 17:04 In Vijesti | Comments Disabled

kristina [1]Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, u suradnji s gradskim poduzećem Vg komunalcem omogućio je slijepoj Kristini Krsnik lakšu orijentaciju kroz školu, postavljanjem vodilja za slijepe osobe.
Vodilje za slijepe osobe postavljene su kroz OŠ Eugena Kumičića u svim smjerovima koje koristi Kristina, učenica petog razreda.

- Ova akcija na tragu je naše želje da pomognemo osobama s invaliditetom u našem gradu. S tim ciljem imenovao sam i svog savjetnika, g. Darka Matića, koji će mi sugerirati i pomoći u provođenju strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom koja je donesena na nivou grada – izjavio je gradonačelnik Barišić.

Ovo je već druga akcija za slijepe osobe – na otvaranju dječjeg tjedna poklonjen je laptop Franji Lučiću i postavljene su vodilje u školu Eugena Kumičića. -Radit ćemo i na provođenju kompletne strategije, što ćemo dokazati već i donošenjem proračuna za 2010. godinu u kojem ćemo predvidjeti veća financijska sredstva nego što su bila ove godine – dodao je gradonačelnik.

Ovom prilikom školi je Grad poklonio i pisaču mašinu za Braillovo pismo, jer su profesori naučili braillovo pismo kako bi olakšali nastavu Kristini. – Ova briga Grada i gradonačelnika od velikog nam je značaja pa ćemo odmah iskoristiti priliku i zamoliti ga da se pobrine i za pokretnu traku za trčanje koja bi Kristini omogućila normalnu nastavu tjelesnog odgoja – rekla je ravnateljica škole Snježana Dražić Pavić dok je Kristina Krsnik izrazila zahvalnost za sve što je Grad do sada učinio za nju.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2009/10/vodilje-za-slijepu-djevojcicu-kristinu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kristina.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal