Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Dječje igralište

Poštovani!
Ponajprije čestitam na redizajnu službene web stranice Grada Velika Gorica. Ona prethodna je u svakom pogledu bila promašaj, od pristupa općim informacijama o Gradu i ustanovama, do samog dizajna.

Prijedlog se odnosi na dječje igralište u parku dr. Franje Tuđmana. Zbog mizanscene, koja se očituje u nedostatku sprava, igralište od prvih dana ostavlja dojam nedovršenosti. Iskreno, većina ostalih goričkih parkova bolje je opremljena. Zato predlažem da se, budući da je HDZ i inicirao gradnju parka i igrališta, koja su se s vremenom pokazala i više nego pun pogodak, dječje igralište preuredi, odnosno da se postojeći prostor bolje iskoristi. Vjerujem da ćete se složiti da u dječjem igralištu, koje bi na po sadržaju trebalo biti središnje u Gradu, dvije ljuljačke, jedan tobogan, dvije klackalice, dva pješčanika, dvije “hodalice” i jedna sprava kojoj ne znam naziv, ali svakako bi ju trebalo premjestiti na neku kosinu, za djecu teško da predstavljaju velik izvor zabave i veselja.

U nadi da ćete prihvatiti ponuđene sugestije, srdačno Vas pozdravljam!

S poštovanjem,
Ksenija Pešl

3 komentara na: Dječje igralište

  • Jelena

    Poštovani,
    ovo je vrlo dobar i konstruktivan prijedlog. Činjenica je da roditelji vrlo rado tamo dovode djecu zbog čistoće i ograde, što omogućava da se djeca tamo nesmetano igraju. Ali sprava je dvakako premalo, a sredina parka je (izuzev brda) totalno prazna i neiskorištena.

  • Rozalija

    Poštovani,

    prijedlog je na mjestu. Za ljuljačke u navedenom parku najčešće je red djece. Također se trebalo voditi računa i o samom uređenje parka – još poneko stablo, jer na tim istim ljuljačkama nema hlada, pa je u ljetnim i ranim satima nemoguće sjediti na njima.
    Što se tiče istog parka volila bih da se pokrene i pitanje kućnih ljubimaca. Naime, za na ulazu u park stoje oznake da se psi vode na uzici. Međutim najveći dio njih slobodno trče po parku, obavljajući nuždu, koju vlasnici ne kupe iza njih i time direktno je ugroženo zdravlje djece koja vole trčati po travi, a i svih ostalih građana.
    Pozdrav,

  • Marija

    Podržavam ovaj prijedlog i nadam se da će igralište do idućeg proljeća biti bolje opremljeno. To nije tako velika investicija, a djeci bi puno značila.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>