Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Uklanjanje arhitektonskih barijera

Hitno ukloniti arhitektonske barijere upuštanjem rubnjaka na nogostupima ul.S.Kolara, A.K.Miošića i Kurilovečkoj ulici – u području dječji vrtića, FA Turopolje, te triju stamb.zgrada u Velikom polju.
Pogledati dopis Klasa:340-01/2005-01/45,Urbr.238-33-07-2005-01, od 28.02.2005.god. i dopis Klasa:340-01/2007-01/167, Urbr.:238-33-07-2007-04, od 11.10.2007.god. U prilogu navedene dokumentacije nalazi se prostorni prikaz 33. lokacije na kojima treba upustiti rubnjake. Istražiti zašto to nije urađeno u proteklih 5 godina!

Unaprijed zahvaljujem

Živko Šimunović

3 komentara na: Uklanjanje arhitektonskih barijera

  • Bruno

    Poštovani,

    javljam Vam se u vezi problema toplane u Velikoj Gorici, toplana se nalazi u ulici V. Vidrića – između vrtića Ciciban i trga Stjepana Radića. Povremeno se osjeti neugodan miris mazuta. Također iz dimnjaka toplane lete čestice po zraku koje oštečuju lak na automobilima, u blizini se nalazi vrtić, dječji park kuće i zgrade. Kakve su posljedice te čađe za ljude koji udišu taj zrak ?

    Da li možete poslati mjerodavne institucije da izmjere kvalitetu zraka tj da li se može spriječiti onečišćenje i otkriti uzrok padanja čađi po automobilima.

  • Živko

    Kao predsjednik vijeća GČ.”Braća Radić” (2002.-2005.) podnio sam zahtjev za intervenciju državne inspekcije, zajedno sa mnogobrojnim potpisima stanara okolnih zgrada, glede zagađivanja okoline od strane toplane u Vidrićevoj ulici. Odgovor je bio da toplana ima sve potrebne dozvole i ateste u svezi rada a posebno, da je emisija otpadnih čestica u zadanim (zakonskim) okvirima. Dokumentaciju i odgovor možete pogledati u arhivi vijeća Gradske četvrti ”Braća Radić”, Trg S. Radića 5/priz.
    Činjenica je da nas navedena toplana zagađuje svojim otpadnim česticama, uništavajući okolno parkirana vozila,travnjake,drveće, balkone i građane koji zbog toga imaju zdravstvenih problema. Jedino ispravno rješenje za tu toplanu je HITNO UVOĐENJE PLINA kao ekološki čistog energenta!

  • MARIJA ANTIĆ

    ugodno iznenađenje su otklonjene arhitektonske barijere kod Doma zdravlja, koje su po meni trebale biti prvo otklonjene kad su se počeli spušati rubnjaci na nogostupima. moj suprug je invalid bez obje noge i služi se isključivo invalidskim kolicima pa nije mogao nikako doći do Doma zdravlja bez asistencije. mislim da je to veliki propust ali smo opet zadovoljni da se je i to riješilo pa konačno može otići sam do liječnika. zahvaljujem u njegovo ime
    srdačan pozdrav
    maja antić
    bratstvo 2 a
    velika gorica

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>