Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Jutarnji semafor na Sisačkoj

Poštovani,

budući da već neko vrijeme putujem iz Orla za Zagreb, na ulasku u Goricu sam primjetio semafor koji je nekada aktivan, a nekada ne. On se nalazi na raskrižju Trga kralja Petra Krešimira i Sisačke. Primjetio sam da je on rijetko kada potreban u aktivnom stanju, pogotovo u jutarnjim terminima kada se gužve malo veće. Ona 5 pješaka koji u sat vremena prijeđu cestu, i onih 5 automobila koji u sat vremena skrenu prema Zagrebu, mogu se snaći i bez semafora (jer ulaze u lijevu traku, koja im je u tom trenutku gotovo slobodna). Mislim da svi oni automobili koji golaze iz smjera Siska, ne bi trebali čekati “sami sebe” na istom tom semaforu. Dakle, moj prijedlog je da se taj semafor malo prouči i isključi u terminima velikih gužvi.

Hvala na razumijevanju.

Mario Stepančić

1 komentar na: Jutarnji semafor na Sisačkoj

  • Tomislav Đurđević

    Poštovani, glede tog semafora na početku Sisačke, koji je krivac za ogromne gužve u neka jutra, jedino rješenje – a da su zaštićeni i pješaci, barem onih par koji tuda prelaze ulicu u rana jutra – je da se uvede semafor sa manulenim kontakom, tj. da si ga pješak sam pali dolaskom do pješačkog prijelaza i pritiskom na kontaktni gumb. Sve dok se ne pritisne taj gumb, otvoren je promet za vozila, tj. zeleno svjetlo stalno gori. I taj sistem je rješenje za cijeli dan, od 0-24 sata. Dodatno, ta kontaktna kutija za pješake na stupu ispušta i zvuk za slijepe osobe, pa ste time isto puno napravili. Hvala na čitanju.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>