Grad Velika Gorica

Vijesti

Dan Gradske četvrti Kurilovec

dankurilovcaKurilovec je jučer obilježio dan svoga mjesta. Svečanost je započela je polaganjem vijenaca ispred spomen ploče prvim žrtvama Domovinskog rata, koji se nalazi u blizini Sajmišta. Naime, na tom su mjestu prije 18 godina, poginuli Neven Veselić i Vlado Stepanić, prve žrtve Domovinskog rata u Turopolju. Stoga su, rekla je predsjenica Vijeća gradske četvrti Kurilvoec, Ana Plechinger, Kurilovčani odlučili ovaj dan obilježavati kao dan svoga mjesta.

Vijenci su za sve žrtve Domovinskog rata, položeni i u spomen parku gdje je na otvorenom služena i misa zadušnica koju je predvodio župnik Vlado Razum. Uz brojne mještane svečana sjednica okupila je i veliki broj uzvanika, među kojima su bili i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, te gradonačelnik Dražen Barišić.

Na sjednici su, uz spomenute uzvanike, bili i predsjednik goričkog Gradskog vijeća Goran Beus Richembergh, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, brojni gradski vijećnici i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju u Kurilovcu. Poseban pljesak zaslužile su obitelji petnaest poginulih Kurilovčana.

U programu obilježavanja Dana Kurilovca nastupile su članice KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice, a prigodne stihove recitirala je Vlasta Zaloker.