- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Dan Gradske četvrti Kurilovec

Posted By Gorica.hr On 23.09.2009. @ 02:43 In Vijesti | Comments Disabled

dankurilovca [1]Kurilovec je jučer obilježio dan svoga mjesta. Svečanost je započela je polaganjem vijenaca ispred spomen ploče prvim žrtvama Domovinskog rata, koji se nalazi u blizini Sajmišta. Naime, na tom su mjestu prije 18 godina, poginuli Neven Veselić i Vlado Stepanić, prve žrtve Domovinskog rata u Turopolju. Stoga su, rekla je predsjenica Vijeća gradske četvrti Kurilvoec, Ana Plechinger, Kurilovčani odlučili ovaj dan obilježavati kao dan svoga mjesta.

Vijenci su za sve žrtve Domovinskog rata, položeni i u spomen parku gdje je na otvorenom služena i misa zadušnica koju je predvodio župnik Vlado Razum. Uz brojne mještane svečana sjednica okupila je i veliki broj uzvanika, među kojima su bili i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, te gradonačelnik Dražen Barišić.

Na sjednici su, uz spomenute uzvanike, bili i predsjednik goričkog Gradskog vijeća Goran Beus Richembergh, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, brojni gradski vijećnici i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju u Kurilovcu. Poseban pljesak zaslužile su obitelji petnaest poginulih Kurilovčana.

U programu obilježavanja Dana Kurilovca nastupile su članice KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice, a prigodne stihove recitirala je Vlasta Zaloker.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2009/09/dan-gradske-cetvrti-kurilovec/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dankurilovca.JPG

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal