Grad Velika Gorica

Obavijesti

VG Vodoopskrba: U dijelu Kurilovca primijećen neugodan miris vode, sustav se ispire

Zbog neugodnog mirisa voda u tri ulice u Kurilovcu nije nije za piće, kuhanje i osobnu higijenu te iz VG Vodoopskrbe mole građane da je ne koriste. Riječ je vodi u Ulici Ivana Gorana Kovačića, Ulici Stjepana Fabijančića (Između Malogoričke i Miošićeve) te Miošićevoj (između Kurilovečke i Fabijančićeve). Dežurne ekipe na terenu utvrđuju uzrok neugodnog mirisa vode iz sustava javne vodoopskrbe. Trenutno se radi na intenzivnom ispiranju sustava na spomenutim lokacijama.

– Do zamućenja i neugodnog mirisa najvjerojatnije je došlo do povlačenja vode u sustav iz nekog djela cjevovoda gdje je voda stajala, iz slijepog kraka. Opasnosti za građane vjerujemo da nema, no treba biti svakako na oprezu – istaknuli su iz VG Vodoopskrbe te mole korisnike tog djela grada za strpljenje, a preporuka je da se trenutno voda ne koristi.

– Molimo korisnike da privremeno ne koriste vodu iz sustava javne vodoopskrbe za piće, kuhanje i osobnu higijenu zbog prisutnog neugodnog mirisa o ćemu dežurne ekipe na terenu utvrđuju uzrok i provode intenzivna ispiranja mreže na spomenutim lokaciajama. O prestanku bilo kakvih ograničenja korisnici će biti obaviješteni putem pisanih obavijesti i lokalnih medija – navode iz VG Vodoopskrbe.