Grad Velika Gorica

Vijesti

EU projekt 'Zaželi'

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Kodni broj: SF.3.4.11.01.0317, a u okviru Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021-2027., ZAŽELI – prevencija institucionalizacije, broj poziva: SF.3.4.11.01., Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom, Gradom Velika Gorica i Hrvatskom transpersonalnom asocijacijom provodi EU projekt pod nazivom „Socijalno uključivanje i pružanje potpore starijim osobama i osobama s invaliditetom“.

Ovim projektom planira se osigurati dugotrajna skrb, povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom. Tijekom trajanja projekta 30 zaposlenika pružati će potporu i usluge (organiziranje prehrane korisnicima (pomoć u pripremi i/ili nabavi hrane), obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba za 180 korisnika izabranih na javnom pozivu. Jednom mjesečno korisnicima će biti podijeljen i paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Aktivnosti projekta provode se na području: Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke županije.
Budžet projekta: 1.350.000.,00 EUR
Vremenski period trajanja projekta: 36 mjeseci (22.3.2024. – 22.3.2027.)
Više o projektu možete pronaći ovdje.

Također, u okviru projekta objavljen je Oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u projektu „Socijalno uključivanje i pružanje potpore starijim osobama i osobama s invaliditetom“, Kodni broj: SF.3.4.11.01.0317 u sklopu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a koji možete pronaći ovdje.

Zaželi -Branitelji