Grad Velika Gorica

Vijesti

Predstavljen 'open data' portal Grada Velike Gorice

open-dataS ciljem dodatne otvorenosti i transparentnosti Grad Velika Gorica je s početkom travnja 2024. pustio u rad portal otvorenih podataka – open data portal, čime će se omogućiti lakši pristup relevantnim podacima o našoj lokalnoj zajednici.

Portal pruža vam mogućnost pregleda širokog spektra podataka koji se tiču rada gradskih institucija, urbanističkih planova, javnih projekata, financijskih informacija i mnogo više.

Otvorenim pristupom informacijama o aktivnostima gradskih institucija, troškovima projekata te provedbi javnih politika, želimo osigurati veću transparentnost u upravljanju našim gradom. Važno je da svaki građanin ima priliku razumjeti gradsku administraciju i sudjelovati u njenom oblikovanju.

Posjetom stranici https://data.gorica.hr/, moguće je dobiti jednostavan pristup podacima koji su vam potrebni. Možete pronaći sučelje za pretraživanje i pristup podacima, kao i alate za analizu koji vam mogu pomoći u stvaranju vizualizacija i grafikona.

Otvoreni podaci su resurs budućnosti; omogućuju inovacije, potiču transparentnost i podupiru održivi razvoj naše lokalne zajednice, te stoga pozivamo i sugrađane sa svojim prijedlozima daju svoj doprinos daljnjem razvoju portala.