Grad Velika Gorica

Vijesti

Rezultati ankete o proračunu: medicinski centar – najvažniji projekt; prometna sigurnost – najvažnije područje proračunskih izdvajanja

gradskaupravaU anketi o proračunu Grada Velike Gorice za 2024. godinu koja je trajala od 31.10. do 12.11. 2023. sudjelovala je 381 osoba. Prema rezultatima ankete Velikogoričani kao najvažniji projekt vide medicinski centar – uređenje doma zdravlja, dok kao najvažnije područje proračunskog financiranja drže prometnu sigurnost i izgradnju nogostupa.

Što se tiče projekata i programa, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni izgradnja novih vrtića u Kurilovcu i Kolarevoj, izgradnja novih škola u Dubrancu i Kurilovcu (neki od ovih projekata su već započeli), stipendije učenicima i studentima, sprečavanje ilegalnog odlaganja otpada (postavljanje kamera), kao i uređenje novih parkova i šetnica. Kao što je i navedeno u samoj anketi, neki od navedenih projekata i programa nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, no oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu.

Kada je riječ o područjima proračunskih izdvajanja, prometna sigurnost i izgradnja nogostupa su za Velikogoričane prioritetno područje. Uz to, tu su investicije i otvaranje novih radnih mjesta, javni prijevoz i asfaltiranje prometnica.

I ove godine građane se pitalo i za što bi povećali, a za što smanjili proračunska izdvajanja. Prijedlozi za povećanje prate odgovore na prethodna pitanja: zdravstvena skrb, škole i vrtići, prometna infrastruktura, novi parkovi i zelenilo su područja za koja većina građana smatra da zaslužuju veća izdvajanja. Što se tiče smanjenja, građani su najčešće navodili financiranje udruga, sportskih klubova, kućne ljubimce i javnu upravu.

Uz ponuđene odgovore, svi sudionici ankete mogli su sami navesti prijedloge za koje misle da su od važnosti za život u gradu.

Cjelovito izvješće sa svim rezultatima i prijedlozima možete otvoriti na poveznici:

Anketa: Proračun 2024. GVG – izvješće (PDF)