Grad Velika Gorica

Vijesti

Krenule su prijave za HZZ mjere pomoći, za mjesec travanj – tko se prijavljuje?

vegoraNa web portalu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ponovno je omogućeno podnošenje prijava za mjere pomoći uslijed COVID-19 krize. Riječ je o mjeri očuvanja radnih mjesta. Iznosi potpore, po radniku, su 4.000,00 kn za travanj i svibanj.

Tko se može prijaviti za ovu mjeru?
Na ovu mjeru se prijavljuju poslodavci, u cilju potpore isplata plaća za svoje radnike, ukoliko im je poslovanje pogođeno COVID-19 krizom, odnosno ukoliko zadovoljavaju propisane uvjete.

Prijavljuju li se poslodavci koji su već primili pomoć HZZ-a za mjesec ožujak?
Poslodavci kojima je već odobrena pomoć HZZ-a, odnosno koji su već korisnici potpore za ožujak, ne trebaju podnijeti prijavu za travanj i svibanj, ali će trebati dostaviti dokaz o isplati plaća za ožujak, kao uvjet za nastavak primanja potpore. Taj dokaz predavati će on-line, na stranicama HZZ-a, od idućeg tjedna. Za sada, nema dodatnih informacija oko potrebne dokumentacije i predaje samog dokaza.

Tko se prijavljuje za mjere pomoći HZZ-a, za travanj i svibanj?
Na ove mjere se prijavljuju poduzetnici koji zadovoljavaju uvjete za primanje pomoći, a nisu se prijavili za potpore za ožujak ili im je zahtjev za ožujak odbijen!

Gdje se mogu naći podatci i upute oko uvjeta i načina podnošenja zahtjeva?
Sumirani pregled informacija o mjeri HZZ-a za očuvanje radnih mjesta, kao i pregled svih drugih aktualnih mjera pomoći poduzetnicima zbog COVID-19 krize, pogledajte na vegora.hr ili na stranicama HZZa.

Sva pitanja u vezi dostupnih mjera pomoći poduzetnicima u COVID-19 krizi, bilo nacionalnih ili lokalnih, potražite na webu Razvojne agencije Grada vegora.hr, na telefonima 5542 667 i 5542 668 ili se obratite mailom na mjere@vegora.hr