Grad Velika Gorica

Vijesti

#StartupVG – Natjecanje u razvoju poslovnih projekata u Velikoj Gorici

starupvgGrad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata. Natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

Bit će to 2 dana prepuna ideja i sudionika spremnih na kreiranje i intenzivan rad uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni su stručnjaci za pokretanje startup projekata.

- Grad Velika Gorica nizom mjera želi omogućiti razvoj poduzetništva i gospodarstva koje je potom i generator razvoja svih ostalih segmenata gradskog života. Ovo natjecanje samo je početak mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu-izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.
Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje te će 3 najbolja tima biti nagrađeni. Pobjednici će biti nagrađeni s 10.000 kn, drugoplasirani tim dobiva laptop: HP Pavilion 15-p260nm, dok će treći tim biti nagrađen s 2.000 kn.
Partneri projekta su Zagrebačka banka d.d., Makromikro grupa d.o.o. i Poljoprom za trgovinu i usluge, koji su osigurali vrijedne nagrade za sudionike natjecanja.
„Na kraju projekta se nadamo da će se kreirati timovi koji će nastaviti raditi na svojoj ideji i postati startup sa obećavajućom poslovnom budućnosti.“ – Izjavila je Tihana Marelja, voditeljica inkubatorskog programa ZIP-a.

„Ovim projektom želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Ovaj projekt je ujedno i najava smjera u kojem će Grad Velika Gorica ići u segmentu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje poduzetničke infrastrukture za poduzetnike početnike. Zahvalio bih se partnerima Zagrebačkoj banci, Makromikro grupi i Poljopromu koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali“ – Izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.
Dvodnevni događaj započeti će s prezentacijom ideja u subotu 25.3.2017., u 9h, na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. Prijave su moguće putem linka http://bit.ly/2m3Ranf do 22.3.2017., 12:00h.

Prije samog natjecanja, 9.3.2017. godine održati će se motivacijsko predavanje u 18h na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica.
Predavač na motivacijskom predavanju „Od ideje do startup projekta“ bit će serijski poduzetnik, software developer i managing partner Locodelsa – Stevica Kuharski. Ulaz na predavanje je besplatan i otvoren za sve.

startupvg2