Grad Velika Gorica

Najave

Informativna radionica o Pozivu 'Poticanje društvenog poduzetništva' u Velikoj Gorici

poduzetnici1Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u ponedjeljak, 1. kolovoza 2016. godine, u Velikoj Gorici organizira informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na Poziv za dostavu projektnih prijedloga za operaciju pod nazivom ”Poticanje društvenog poduzetništva”. Ovaj Poziv, ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna, bit će otvoren od 1. srpnja do 2. rujna 2016. god.

Riječ je o prvoj operaciji iz područja društvenog poduzetništva koja predstavlja važan korak u stvaranju sustavne podrške razvoju društvenog poduzetništva. Uključivat će financiranje niza informativnih i edukacijskih aktivnosti kojima će se unaprijediti status društvenog poduzetništva u području vidljivosti i prepoznatljivosti.

Također, uključuje i financijsku podršku poslovanju postojećim društvenim poduzećima, kao i podupiranje svih oblika poslovnih aktivnosti organizacija zainteresiranih za otvaranje društvenog poduzeća ili pokretanje društveno-poduzetničke djelatnosti. Ideja ovog Poziva je ispitati potencijale za snažnije poticanje društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, kao i utvrditi njihove potrebe, što će poslužiti kao podloga za kreiranje budućih Poziva usmjerenih na razvoj društvenog poduzetništva, kao i na visinu sredstava koja će se u sklopu istih dodjeljivati. U sklopu radionica predviđeno je predstavljanje svih bitnih elemenata navedene operacije, kao i prezentiranje natječajne dokumentacije, odnosno priloga i obrazaca koje će prijavitelji biti obavezni ispuniti.

Link za prijave za Radionicu je: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeiifqoVhDDkT8LWp8eBIYAP-GndKD8BZSilj4W_6KT_3d0Q/viewform?c=0&w=1&fbzx=-456048513123102400 a dodatne informacije o ovom Pozivu mogu se naći na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.