Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik uz djecu Kumičića – zajedno za Vukovar

borovoPriča o Osnovnoj školi Eugena Kumičića jučer je obišla Hrvatsku, a odluka Vijeća roditelja da svi učenici u školi nose iste tenisice, i to one hrvatske tvrtke Borovo, jedna je pozitivna vijest koja se proširila i tako promovirala školu, učenike i sam grad. Ovim potezom ne samo da se u školi promovira jednakost, tolerantnost i međusobno uvažavanje, također se i pomaže hrvatska privreda, gospodarstvo i tvrtka koja je simbol hrvatske borbe i opstanka.

Grad Velika Gorica snažno podupire ovu akciju i sufinancirat će ju s 20 tisuća kuna. Vijeće roditelja će odlučiti na koji način će ih iskoristiti, hoće li svim učenicima smanjiti cijenu ili će tim novcem pomoći u kupnji djeci slabijeg imovinskog statusa.

- Naši učenici su postali primjer svim drugim đacima diljem Lijepe naše i ovim putem želim ih pohvaliti, ali i potaknuti na daljnje ideje, inovacije i inicijative koje će naš grad, naše društvo i našu zemlju činiti boljim domom za sve nas. Grad Velika Gorica sluša i podupire njihove ideje te činimo sve u našoj moći da one postanu stvarnost – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.