Grad Velika Gorica

Obavijesti

Sudjelovanje u kampanji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

zelenacistkaGrad Velika Gorica je prepoznao važnost kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu. Podupiranjem kampanje omogućit će se aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša i prirode, ali i stvoriti dodatan iskorak koji će pridonijeti kvalitetnijem dijalogu s građanima.

Grad Velika Gorica rado će se uključiti i 2016. godine u kampanju: poticanjem građana, mjesnih odbora i udruga s područja lokalne zajednice na uključivanje te što kvalitetniju organizaciju akcije čišćenja na području grada, sudjelovanjem u promotivnim aktivnostima, informiranjem šire javnosti o kampanji preko svojih kanala komunikacije, uključivanjem komunalnih službi u odvoz otpada, kao i svih ostalih subjekata koji su u mogućnosti pridonijeti akciji čišćenja.

Akcija čišćenja održat će se 23. travnja 2016. godine na prethodno dogovorenim lokacijama na pod-ručju grada. U svrhu informiranja i osvješćivanja građana o neophodnim promjenama u odnosu prema stvaranju i načinu zbrinjavanja otpada, zajednički ćemo organizirati promotivne i informativne aktivnosti. Molim vas stoga da utvrdite i javite nam lokacije s kojih bi se čistio otpad, kako bismo izradili plan provedbe Zelene čistke koji će se objaviti na web-portalu Grada Velike Gorice.

Također vas molim da okupite volontere koji će sudjelovati u čišćenju i imenujete osobu za kontakt s kojom ćemo dogovoriti potreban broj vreća za otpad, eventualnu lokaciju za postavljanje kontejnera, koje će također prikupljeni otpad zbrinuti na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava ili putem sustava odvojenog sakupljanja i primarne reciklaže otpada, ovisno o njegovom sastavu.
Pozivamo Vas da sve akcije dogovarate sa koordinatorom za Grad Veliku Goricu.

Osoba za kontakt je Josip Filipović na brojeve telefona 01/6269-961 odnosno 01/6269-962.
Email: zastita-okolisa@gorica.hr