Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradnja komunalnog centra završit će do lipnja

imageDo završetka komunalnog centra u Ulici Ljudevita Posavskog gdje će biti smještena sva gradska komunalna društva ostalo je još dva mjeseca radova.

Radove na zgradi budućeg komunalnog centra danas je obišao gradonačelnik Dražen Barišić s direktorima komunalnih poduzeća i gradskih vjećnika.

-Izuzetno sam zadovoljan s tijekom radova, nadam se da su i direktori isto, kritično vrijeme zime je prošlo i imamo idealne uvjete da do početka lipnja objekt završimo. Ono što smo vidjeli iznutra i izvana zadovoljit će sve potrebe i kapacitete koje Grad Velika Gorica ima trenutno, ali i koje će imati s komunalnim tvrtkama u budućem razvoju- rekao je tijekom obilaska gradonačelnik Dražen Barišić.

U bivšoj zgradi „Goričanke“ bit će smještene sve komunalne tvrtke, ali i neke druge gradske službe koje muči manjak adekvatnog prostora ili su dislocirane.

-Nakon što smo svoj dom izgubili u zgradi Velkoma, mi ćemo konačno doći pod svoj krov, u svoju kuću. Tijekom ljeta ćemo početi useljavati se, ali i dolaziti na posao ovdje, do jeseni će apsolutno sve biti u funkciji. Poduzeća izaći iz unajmljenih prostora, koliko je samo novca otišlo u najam tuđeg prostora. Naša društva će otplatiti svoje kredite i nakon toga komunalni sustav ima preduvjete da se stabilizira i krene u daljnji razvoj – dodao je Barišić.

Građevinski radovi vrjedni su 20 milijuna kuna, nešto manje koštala je sama nekretnina, a uz opremanje unutrašnjosti sve zajedno koštat će oko 42 milijuna kuna. Na parceli od 30 tisuća kvadratnih metara komunalni centar prostire se na 6 tisuća metara kvadratnih. Južni dio parcele preme Ulici Andrije Kačića Miošića vjerojatno će u skoroj budućnosti biti stavljen na tržište jer pola parcele nije potreban za kapacitete komunalnog centra.

Kroz budući komunalni centar gradske čelnike proveo je Branko Hrešak, inženjer gradilišta.

- Ušli smo u postojeći objekt koji je rađen od 1978-1984. godine po starim propisima, a mi smo morali dovest objekt u novom stanje po novim standardima što je jako komplicirano, svaki detalj koji smo otkrili od problema sa statikom, od visina sve se moralo napraviti. Bivšu šivaonu smo pretvorili u dvije etaže imali smo spregnutu ploču sistemom kojim se rade neboderi u Americi i to je brza metoda – rekao je Heršak potvrdivši kako bi sve trebalo biti gotovo do lipnja.

imageimageimageimage