Grad Velika Gorica

Obavijesti

Javni poziv za osnivanje Radne skupine za unaprjeđenje upravljanja prirodnim resursima na području Grada Velike Gorice

lugPromjene klime, onečišćenje okoliša i ubrzano trošenje prirodnih resursa danas predstavljaju temeljne razvojne probleme suvremenog svijeta, koji pogađaju i našu malu lokalnu sredinu. Područje Grada Velike Gorice bogato je vrijednim prirodnim resursima koji, ako se njima kvalitetno gospodari uz savjetovanje s građanima, omogućavaju perspektivan razvoj Grada.

Projekt „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ pokrenut je s namjerom unaprjeđenja kvalitete upravljanja prirodnim resursima i poticanja održivog razvoja Grada Velike Gorice uključivanjem građana i povećanjem transparentnosti u upravljanju prirodnim resursima. Cilj projekta je pridonijeti kapacitetima organizacija civilnog društva (OCD) kako bi pratile i surađivale s lokalnim vlastima pri provođenju javnih politika bitnih za upravljanje javnim i prirodnim dobrima. Projekt „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ provode Grad Velika Gorica, Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), udruga ODRAZ, Udruga gradova RH i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), a financiran je sredstvima Europske unije putem programa IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“ te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH. Ukupna vrijednost projekta je 208.195,89 EUR, a projekt će trajati 24 mjeseca, počevši od 2. 11. 2015.

U okviru projekta na području Grada Velike Gorice planira se osnivanje višesektorske radne skupine koja će usmjeravati lokalne politike upravljanja javnim i prirodnim dobrima, ukazivati na nedostatke u upravljanju te voditi javne diskusije o aktualnim pitanjima u Gradu Velikoj Gorici.
Pozivamo stoga sve zainteresirane udruge, formalne i neformalne građanske inicijative te građane pojedince, da nam dostave svoju kandidaturu za članstvo u radnoj skupini. Više informacija možete pronaći u priloženom Pozivu.