Grad Velika Gorica

Vijesti

Počele pripreme za državno natjecanje orača u Velikoj Gorici

IMG_5058Ovogodišnje 14. državno natjecanje u oranju i 5. državno natjecanje u oranju konjima, bit će održano u Velikoj Gorici od 26. do 28. kolovoza 2016. godine. Danas je održan prvi sastanak Organizacijskog odbora, kojem je na čelu gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik, Dražen Barišić.

Natjecanje će biti održano na prostoru radne zone Vukovinsko polje, lokacija Meridijan 16, a samom natjecanju prethodit će službeno otvaranje na Trgu Stjepana Radića i defile traktora od mjesta otvaranja do mjesta natjecanja.

Očekuje se najmanje 30 orača iz 15 hrvatskih županija, a kao gosti će biti pozvani i natjecatelji iz susjedne nam Slovenije. Uz službeno natjecanje u oranju bit će organiziran sajam OPG-a i poljoprivrednih proizvoda, gospodarski sajam, bogata ugostiteljska ponuda i kulturno umjetnički program.

Organizacijski odbor će djelovati kroz desetak radnih skupina u koje će biti uključeni i članovi organizacijskog odbora te djelatnici gradskih službi ali i Savjetodavne službe te poljoprivrednih udruga s područja Grada, a sve u svrhu kvalitetne organizacije i uspješnog održavanja natjecanja.

IMG_5061