Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradićka ulica otvorena za promet; Tomislavova u ožujku

gradici1Nakon tri mjeseca radova Gradićka ulica otvorena je za promet. Ulica je u potpunosti rekonstruirana, ali još se čeka završni sloj asfalta kojeg će djelatnici VG komunalca postaviti na proljeće.

Obnovljenu Gradićku ulicu, kao i trenutne radove na rekonstrukciji Ulici kralja Tomislava u Gradićima obišli su gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.

- Očekujemo skoro puštanje u promet Gradićke ulice jer Gradići nemaju alterantivnih pravaca, već se moraju koristiti posrednim ulicama u mjestu, to ide malo sporije, ali srećom ništa se nije dogodilo, i zahvaljujem se građanima što su imali razumjevanja, građanima Gradića, ali i Petrovine i svih ostalih koji su ovuda prolazili – izjavio je gradonačelnik Barišić.

Radovi u Gradićkoj ulici vrijedni su 2,5 milijuna kuna. Izgradnja oborinske odvodnje od 421 metar te fekalne odvodnje od 325 metara stajala je 1,5 milijuna kuna. Svaka obiteljska kuća dobila je novi priključak. Uklonjene su sve salonitne cijevi koje su u potpunosti bile dotrajale. Zatim je uslijedila investicija od milijun kuna koja je uključivala sanaciju i rekonstrukciju prometnice te izgradnju pješačke staze zajedno s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Radovi u Tomislavovoj ulici vrijedni su gotovo 5 milijuna kuna. Uz kraći prekid radova zbog godišnjih odmora radnika, prošlog tjedna radovi su nastavljeni. Po riječima predsjednika Mjesnog odbora, Romana Krunića, mještani su zadovoljni što se investira u njihovo mjesto iako sve zahtjeva još malo strpljenja. Direktor VG komunalca, Dragan Perić naglasio je da radovi u Tomislavovoj također ovise o vremenu, ali da se nadaju kraju radova u ožujku.

- Tomislavova ulica je jednim djelom ušla u rekonstrukciju, ona je u prvoj fazi i to je jedan jako veliki zahvat. Ono što je pred nama to je drugi dio Tomislavove prema Lomnici i nastavak na Odransku ulicu kako bi cijeli koridor bio rekonstruiran, prije svega da bude siguran i da bi mogao podnijeti teret prometa iz ovog djela grada, ali i dosta tranzitnog prometa koji prolazi ovuda prema Zagrebu – dodao je gradonačelnik Barišić.

Na obilasku u Gradićima bio je i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović koji je pritom naglasio da se i gradski vijećnici informiraju o tijeku radova.

- I gradsko vijeće želi pratiti, kao tijelo koje je donijelo proračun, kako se realiziraju radovi. To je program koji se nastavlja iz 2013. u 2014. godini, kao i radovi u Mraclinu. To je jedan od razloga zbog kojeg je bio i rebalans proračun, da se određena sredstva prebace jer se radovi nisu učinili u jednoj kalendarskoj godini, već ćemo to učiniti kroz dvije kalendarske godine – kazao je Vidović.

gradici2gradici3gradici4gradici5